Тимът Фортуна (Дюселдорф) се превърна в поредната жертва на РБ

...
Тимът Фортуна (Дюселдорф) се превърна в поредната жертва на РБ
Коментари Харесай

РБ смачка още един съперник и пак е на върха

Тимът Фортуна (Дюселдорф) се трансформира в следващата жертва на Република България (Лайпциг) в Бундеслигата. Отборът на Юлиан Нагелсман се наложи с 3:0 като посетител в късния мач от съботната стратегия на 14-ия кръг и най-малко за един ден още веднъж излезе отпред. Тимо Вернер (58’-дузпа) заби дежурния си гол, а по един прибавиха Патрик Шик (2’) и Норди Мукиеле (76’). Това е шеста поредна победа за Разенбалшпорт в немския хайлайф и общо осма в последните 10 срещи във всички шампионати, като другите два резултата са ремита в Шампионската лига.

“Червените бикове”, които единствено преди дни си подсигуряваха присъединяване на 1/8-финалите в ШЛ, забиха първото си попадение още във 2-ата минута посредством Шик.

Последваха поредност от пропуски пред вратата на домакините, като най-фрапантните бяха на двамата централни бранители Дайочанкуле Упамекано и Щефан Илзанкер.

Играчите на Фортуна мъчно стигаха до някакви офанзиви, само че при една такава в 44-ата минута Давид Ковнацки стреля в гредата. Евентуално равнене обаче нямаше да е разумно на фона на смазващото предимство на Лайпциг.

В 58-ата гостите получиха дузпа след намесата на ВАР, която Вернер невъзмутимо осъществя. Така немският национал към този момент не е вкарвал единствено един противник от настоящия състав на Бундеслигата.

Timo Werner's last six Bundesliga games:

vs. Mainz 05
vs. Hertha Berlin
vs. FC Köln
vs. Paderborn
vs. Hoffenheim
vs. Fortuna Düsseldorf

10 goals. 5 assists. pic.twitter.com/tjPvXDU0FY
— Squawka Football (@Squawka) December 14, 2019
В 76-ата резервата Мукиеле се разписа за 3:0 с глава след центриране на Марсел Забитцер.

Ако в неделя Борусия (Мьонхенгладбах) не надвие Волфсбург, Република България ще остане на върха. Във вторник обаче на тима от Източна Германия му следва тежко посещение на Борусия (Дортмунд).

Тимът от Дюселдорф е спечелил единствено 2 точки за последните си пет срещи е под чертата. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 15 кръг, събота 14 декември  Фортуна Дюселдорф 0:3краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР