Тим Берглинг, един от най-популярните и влиятелни съвременни диджеи, известен

...
Тим Берглинг, един от най-популярните и влиятелни съвременни диджеи, известен
Коментари Харесай

Почина Avicii, един от най-влиятелните DJ

Тим Берглинг, един от най-популярните и авторитетни модерни диджеи, прочут под псевдонима Avicii, умря на 28 години, удостовери негов представител. Той е бил открит през днешния ден следобяд мъртъв в Мускат, столицата на Оман, само че не се показва повода за гибелта му.

Шведът стана международно прочут с шлагера си от 2011 година Levels, употребяващ част от осъществяване на Ита Джеймс. В Съединени американски щати парчето стана платинено и оглави класациите в десетки страни. Две години по-късно излезе и Wake Me Up, а албумът му се изкачи до №4 в класацията на най-търсените заглавия на сп. " Ролингстоун ".

Берглинг си сътрудничеше също с имена като " Колдплей ", Уайслеф Джийн, Сантана, Мадона и " Дафт Пънк ". Съвместният му план с Давид Гета Sunshine им донесе номинация за най-хубав запис на танцова музика за 2012 година

Славата ненадейно се стовари върху Avicii, когато той бе едвам на 20 години. Година по-късно той попадна измежду най-скъпо платените диджеи в класацията на сп.Форбс " за 2012 година През 2014 година Берглинг се изкачи до трето място с 28 милиона $, извоювани за година на изнурителни турнета.

През 2016 година в апогея на известността си той разгласи, че ще се откаже от обиколките, тъй като " изборът и кариерата ми в никакъв случай не са били движени от материални желания ". И в действителност, през 2018 година той анулира серия концерти, в това число в Лас Вегас, поради проблеми със здравето.

" Трябва да се оправя с живота си. Цялото това нещо се трансформира в триумф поради самия триумф. Вече не изпитвах благополучие ", сподели той в изявление през септември предходната година. В документален филм за кариерата му той бе споделил още, че " съм огромен късметлия да обикалям света и да съм на сцената, само че зад актьора съвсем не остана нищо от живота на един действителен човек ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР