TikTok е пространство, в което можеш да попаднеш на безброй

...
TikTok е пространство, в което можеш да попаднеш на безброй
Коментари Харесай

На шопинг в TikTok: Социалната мрежа се обръща към онлайн пазаруването, но излага на риск купувачите

TikTok е пространство, в което можеш да попаднеш на безчет неща - от смешни скечове и клипчета от концерти до рекомендации за дома и даже любовни препоръки. Изглежда обществената мрежа се оказва и изключително удобно място за хора, които желаят да развият своя бизнес и да припечелят.

Преди осем месеца Евелин Натерас се тревожи за ориста на дребния си бизнес. Тя продава персонализирани тениски, чаши и приветствени картички, само че ползата към тях не е изключително огромен. Евелин не е сигурна, че ще успее да задържи начинанието си през 2023 година Но тогава взема решение да стартира да качва видеа в TikTok.

" Един вайръл видеоклип може изцяло да промени живота ви ", споделя 32-годишната жена, чиято история споделя американското издание " Washington Post ".

И по този начин и става. Клиповете, в които тя популяризира своите артикули, получават известност в платформата. Поръчките внезапно се усилват, а с тях и облагата - Евелин споделя, че към този момент е събрала задоволително, с цел да купи това, което най-вече е желала - къща за родителите си. По думите ѝ триумфът ѝ е бил вероятен, защото е посветила времето си на маркетинга и продажбата на своите продукти в TikTok.

Миналата година платформата за видеосподеляне разкри устрема си към електронна търговия, когато стартира да тества разнообразни принадлежности за компании от всевъзможен мащаб, които да продават артикули непосредствено в приложението. Сега потребителите споделят, че виждат повече наличие за извършване на покупки в началните си страници.

В някои страни даже има специфична секция за артикули, които могат да бъдат купувани непосредствено в приложението - така наречен TikTok Shop (магазинът на TikTok - превод). Магазинът към този момент е наличен единствено на определени пазари, в това число в Съединени американски щати, Англия и Китай, само че се чака да бъде уголемен.

Макар към момента тази услуга да е в тестов интервал, консуматори предизвестяват, че в логаритмите на TikTok циркулират и измами.Някои са се сблъскали с видеоклипове с огромен брой гледания и лайкове, които популяризират съмнителни компании или артикули. Според външни откриватели в така наречен TikTok Shop (магазинът на TikTok - превод) от време на време попадат противозаконни или рискови артикули.

TikTok не е единственото приложение, което се насочва към електронната търговия - Instagram, Фейсбук, YouTube и Snapchat също към този момент опитват с онлайн извършване на покупки в техните платформи. Но свръхангажираните общности на TikTok и деликатно приспособеният логаритъм са забележителна притегателна мощ за бизнеса, написа " Washington Post ". Сравнително незнаен бизнес може да се стане изключително известен единствено с един видеоклип, който да доближи до милиони консуматори. А тези еднократни купувачи постоянно се трансформират и в дълготрайни почитатели на марката.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР