Тихоокеанският център за предупреждение за цунами първоначално каза, че въз

...
Тихоокеанският център за предупреждение за цунами първоначално каза, че въз
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 7,6 по скалата на Рихтер удари южните Филипини, което за кратко предизвика предупреждение за цунами

Тихоокеанският център за предизвестие за цунами в началото сподели, че въз основа на магнитуда и местоположението чака талази цунами да ударят южните Филипини и елементи от Индонезия, Палау и Малайзия. Но по-късно центърът отдръпна предизвестието си за цунами.

В Япония управляващите издадоха заповеди за евакуация в разнообразни елементи на префектура Окинава, в това число за цялата крайбрежна зона, което засегна хиляди хора.

Тересито Баколкол, началник на Филипинския институт по вулканология и сеизмология, сподели пред Асошиейтед прес, че неговата организация посъветва жителите по крайбрежието на южните провинции Суригао дел Сур и Давао да се изтеглят неотложно на по-високи места или да се реалокират по-навътре.

Собствениците на лодки в пристанища, естуари или плитки крайбрежни води край двете провинции би трябвало да обезпечат лодките си и да се отдалечат от брега, сподели организацията за земетресенията в своето предизвестие за цунами. Лодките, които към този момент са в морето, би трябвало да останат на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР