Тихомълком АПИ пусна поръчки за поддръжка на пътища за 3.6

...
Тихомълком АПИ пусна поръчки за поддръжка на пътища за 3.6
Коментари Харесай

Вечерни новини: Разходите на българите растат повече от доходите; АПИ пусна мегапоръчките

Тихомълком АПИ пусна поръчки за поддръжка на пътища за 3.6 милиарда лева
Без да го афишира обществено – посредством прессъобщение или на уеб страницата си – Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва мегатърговете за настоящ ремонт и поддръжка (ТРП) на пътища. Общата планирана стойност на поръчките е над 3.6 милиарда лева без Данък добавена стойност, като определените компании ще правят действия по пътната мрежа за интервал от 4 години.
Разходите на семействата в България порастват по-бързо от приходите
В година на плашеща инфлация междинният приход на човек от домакинство продължава да пораства с двуцифрен ритъм в края на 2022 година, само че високите разноски го изпреварват, въпреки и леко. Това демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ) за последните три месеца на предходната година.
„ Аурубис “ влага 120 млн. евро в разширение въз основата в Пирдоп
Най-голямата металургична компания в България „ Аурубис “ става още по-голяма, инвестирайки 120 млн. евро в разширение на рафинерията за катодна мед в завода в Пирдоп. Стратегическият план към този момент е утвърден от Надзорния съвет на сдружението като финансирането ще пристигна от настоящия паричен поток на компанията без никакви нараствания на капитала.
Рестарт на нефтопровода „ Бургас – Александруполис “, само че в противоположна посока
Проектът за създаване на нефтопровода „ Александруполис – Бургас “ бе рестартиран през днешния ден с сключване на Меморандум за съдействие от българска и гръцка страна. Документът бе подписан от служебния министър на енергетиката Росен Христов и гръцкият му сътрудник Костас Скрекас и по неговата сила ще се изследва още веднъж опцията за реализацията на тръбопровода.
Как се построява сполучлив бранд? Българският туризъм още се чуди
Изграждането на бранд от нулата. Това е голямото предизвикателство за всяка компания, а когато приказваме за българския туризъм, провокациите са още по-големи. Една от аргументите е отрицателният имидж, който, за жалост, имат огромна част от дестинациите в страната.
Предоговарянето на Плана за възобновяване стартира през април
Реалните диалози за предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност поради задачите, свързани с въглищните централи, ще стартират през април. Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на енергетиката Еленко Божков по време на кръгла маса на тематика „ Въглищата и зеленият преход – новите действителности и провокациите за България “.
Президентът на Световната банка напуща прибързано
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас възнамерява да се отдръпна една година преди приключването на мандата му, заяви организацията в сряда. Малпас ще напусне позицията си на 30 юни – краят на фискалната година на Световната банка – откакто е прекарал повече от четири години на този пост.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР