Тиганите и тенджерите са уникални съдове за готвене. Използваме ги много

...
Тиганите и тенджерите са уникални съдове за готвене.
Използваме ги много
Коментари Харесай

Тиганът пак загоря, но съседката ми показа 3 лесни трика как да го почистя без да ползвам химикали

Тиганите и тенджерите са неповторими съдове за готвене.
Използваме ги доста постоянно. Не е чудно, че доста бързо в тях се основава наслойка от мазнини и изгорена храна на тяхното дъно и страните.
Методите на потребление на химикали за премахване на тези проблеми неведнъж не са толкоз ефикасни, а от време на време и въобще. С всички химикали би трябвало да се работи с гумени ръкавици, а миризмата на всички тези химически домашен препарати е непоносима и може да провокира алергия. Въпреки това, има доста елементарни способи за унищожаване на загорелите мазнини бързо, без химия.
1. ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА съдебна експертиза ПОЧИСТЯТ ТИГАНИТЕ

Обелете картоф от междинен размер. Нарежете на половина и накиснете половината в сода бикарбонат.
Използвайте тази половина като гъба за дъното на тигана или тенджерата. Трябва да триете малко по-силно и резултатът ще бъде забележим незабавно.
Необходимо е от време на време да сменяте частите от картофа или понякога да изрежете зацапаната част. Също по този начин топето го постоянно в сода, тъй като мазнината в действителност почиствайте с комбинацията от сок на картофи и сода бикарбоната.

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПАКЕТЧЕ ЧАЙ, ЗА ДА ИЗЧИСТИТЕ МАЗНИТЕ ОТСТРАНИ НА СЪДА
Вземи суха, неизползвано пакетче чай и единствено го прекарайте през вътрешната стена на съда, където има останки от замърсявания. Веднага ще забележите, че мазнината се разгражда. Две до три пакетчета чай и кажете „ довиждане на мазнините “. За тази цел, купете най-евтиният чай.
3. ОТСТРАНЕТЕ МАЗНИНАТА ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА ТИГАНА СЪС СОДА
Вземи по-голям тиган от този, което би трябвало да почиствате и поставете 4-5 супени лъжици сода за самун и прибавете вода. По- дребен съд поставете вътре и накиснете към 30-50 минути.

След това просто изтрийте мазнините. За този способ не е необходим никакъв физически старания, само че е належащо време за нейното осъществяване. Ако имате време, това е най-ефективният метод за унищожаване на остарели загорели мазнини от всички типове съдове за готвене. По този метод, можете да отстаните мазнините от вилиците, лъжиците, капаците и други предмети.
Ние използваме съдовете в подготвяне на храна за нас и за нашите деца. Колкото по- малко химикали употребявате толкоз по- добре. Бъдете здрави и екологично чисти.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР