Тиери Нювил с Хюндай i20 направи перфектен старт на сезона

...
Тиери Нювил с Хюндай i20 направи перфектен старт на сезона
Коментари Харесай

Тиери Нювил триумфира в рали Монте Карло

Тиери Нювил с Хюндай i20 направи съвършен старт на сезона в международния рали шампионат (WRC), като завоюва 93-ото издание на рали Монте Карло след оспорвана конкуренция с осемкратния международен първенец Себастиен Ожие.

Двамата започнаха последния ден единствено с разлика от 3.3 секунди в интерес на белгиеца, който в заключителните прави не се поддаде на напрежението и даже съумя да усили преднината си, с цел да пресече финала с задатък от 16.1 секунди пред Ожие.

По този метод Нювил победи за повторно в своята кариера в Монте Карло и стигна до триумф №20 във WRC.

" Целият екип свърши страхотна работа и мисля, че нещата се получиха в действителност добре. Винаги има неща за възстановяване, тъй че, несъмнено, би трябвало да продължим да работим, само че сме доста щастливи, че спечелихме това рали “, съобщи спечелилият.

Елфин Евънс с Тойота, който водеше след първите два дни, пък добави почетната стълбичка, нареждайки се след Тиери Нювил и Себастиан Ожие.

Руският водач Николай Грязин, който се състезава с български лиценз, отстъпи две позиции в заключителните стадии и в последна сметка приключи на десето място.

Сезонът в международния рали шампионат (WRC) продължава със снежното рали Швеция, което ще се организира сред 15 и 18 февруари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР