ТИ СИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА! 1. Заобичваш България (И обясняваш на

...
ТИ СИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА!
1. Заобичваш България (И обясняваш на
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Ти си българин в чужбина – изведнъж заобичваш България, а самочувствието ти се покачва

ТИ СИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА!
1. Заобичваш България (И обясняваш на всички, че е най-невероятната страна. С треперещ глас им приказваш за планините, шопската салата и трите морета и по какъв начин всичките ти познати са измъчвани от комунистите, само че са съумели да го превъзмогнат и да изобретите дружно компютъра)
2. Самочувствието ти очевидно се повишава (Намираш леенето на бетон в Испания за надалеч по-престижно от леенето на бетон в България. Освен това си гледал мач на Алавес на живо)
3. Притеснен си, че всички любезничат и се усмихват (Опитваш се въпреки всичко да се заядеш със сервитьорката, само че забравяш нужните английски/испански/немски думи)
4. Пълниш квартирата с рекламни материали (запалки, писалки, поставки за чаши, даже салфетки и клечки за зъби от закусвалните)

5. Послушваш чалга (принципно не ти е обичана, само че го оправдаваш с носталгията)
6. Много лъжеш (нищо, че си във плантация на 300 километра от Лондон – по телефона обясняваш, че всяка вечер мааш гащи из Сохо „ и нищо изключително не е, споделям ти, изобщо не си заслужава “)
7. Спиш по познати цяла година (обясняваш, че би трябвало да си оказваме помощ и си единствено за малко, а и че те постоянно са добре пристигнали, в случай че имат път към Търговище)
8. Винаги се прибираш в България със свръхбагаж (плюс 20 кила ръчен, една част е за дарове, другата част – за черни дни)
9. Общуваш единствено с българи (Местните не знаят коя е Алисия и в никакъв случай не им е занимателно, като се оригнеш)

10. Пресичаш на алено (Може да вършат суперколи, само че не се сещат за обикновени неща и кесят по две-три минути на празни улици)
11. Научаваш чужденците да пият (в началото се дърпат, само че последователно чарът ти ги печели за каузата)
12. Бързо забравяш българския (за 2-3 месеца изчистваш от паметта си съвсем всичко, с изключение на по-кратките думички)
13. Научаваш най-хубавите псувни (и те са единственото, което казваш без акцент)
14. Не си поръчваш алкохол на открито (4-5 евро за дребна бира? Не на тебе тия. Напиваш се у дома и чак тогава се впускаш в локалния нощен живот)

15. Излизаш из квартала по екипче на Левски/ЦСКА (Хем е патриотично, хем се чувстваш готин. Чудиш им се на акъла що не го вършат и те)
16. Събуваш си обувките на посетители (и незабавно те хваща гняв, че не си помислил по-добре)
17. Не се подстригваш (20 евро, с цел да те минат с машинката? Аре нема потребност. Една шапка е 5 евро)
18. Викаш „ опа, сори “, когато настъпиш някого в метрото (и прибавяш едно извинително „ дееба “)
19. Чувстваш се недостижим (никой не схваща езика ти, не знае навиците ти и няма потребност да спазваш никакви правила. По-хитър си от тях)
20. Убеден си, че тоя текст не те касае (Чужбина грам не те е трансформирала и си все същият)
*От фейсбук!
Инфо: 168chasa

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР