Тези спиращи дъха дестинации, които ще покаем, без съмнение са

...
Тези спиращи дъха дестинации, които ще покаем, без съмнение са
Коментари Харесай

Топ 10 на най-интересните природни чудеса: Мистериозни скрити места на Земята

Тези спиращи дъха дестинации, които ще разкаем, без подозрение са едни от най-впечатляващите и невероятни гледки на Земята, измежду многото удивителни чудеса, които природата е дарила на човечеството.

Освен че ни разрешават да се срещнем с чудото и хубостта на природата, тези естествени чудеса ни учат да ценим и почитаме екосистемата на Земята.

Вижте ги:

1. Река Кано Кристалес, Колумбия



Река Кано Кристалес, известна още като " Реката на петте цвята " или " Течната дъга ", получава своите ярки жълти, зелени, сини, черни и червени нюанси от растителността, израснала в коритото на реката. Според локалните поданици реката води началото си от " Райската градина ". Много туристи считат, че това е една от най-красивите реки в света.

2. Шоколадови хълмове във Филипините



Според легендата Шоколадовите хълмове в Бохол, Филипините, са формирани от сълзите на исполин на име Алого, който плакал от тъга, откакто изгубил любовницата си. Водните капки образуват разпръснати хълмове. Някои хора споделят, че хълмовете наподобяват на шоколадовите целувки на Хърши, тип шоколадови бонбони. Оттук идва и името на Шоколадовите хълмове.

3. Депресията Данакил, Етиопия



Депресията Данакил в Етиопия е една от най-ниските точки в света, с размери 124 м под морското ниво. В същото време това е едно от най-горещите места в света, с непрекъснати зимни температури над 40 градуса по Целзий и малко превалявания. Понякога обаче температурите на живака доближават 50 °C.

Този парещ извор е богат на сяра, с бълбукаща лава и гъсти солни формирания, които чакат откривателите. От плейстоцена допреди 30 000 години водата от Червено море от време на време залива депресията Данакил, след което се изпарява, оставяйки на повърхността пласт от сол и седименти с дебелина 2 км. Магменият контейнер на вулкана Далол се намира под соления пласт, тъй че сладководната вода, която прониква от близките възвишения, съдържа минерали и киселинни газове.

" Взаимодействието сред водата, магмата и солените вкаменелости е източникът на всички рискови химични и физични параметри в този регион ", споделя Барбара Кавалаци, геолог от университета в Болоня, Италия. Въпреки това равнищата на температурата, солеността и киселинността тук са смъртоносни за множеството организми, които се срещат другаде на Земята, а животът може да оцелее в рискови среди.

4. Планината Зао, Япония



Планината Зао е една от най-известните японски планини, известна със своите " снежни чудовища ". Те съставляват странни форми, които се появяват в средата на зимата, когато по дърветата се натрупва лед, а по-късно се покрива със сняг. Тази причудлива човешка гора е задоволителна, с цел да накара всеки да настръхне.

5. Пещерата на светещите червеи Вайтомо, Нова Зеландия



Посетителите на пещерата Waitomo Glowworm ще бъдат привлечени от хиляди светещи светулки. Те излъчват синя светлина с нюанс на зелено. Местните туристически организации постоянно провеждат екскурзии, като да вземем за пример наблюдаване на светулките с лодка.

6. Езерото Байкал, Русия



Това е най-голямото сладководно езеро в света, което е изключително красиво през зимата. Леденият сезон нормално стартира в средата на януари и продължава доникъде на април, като дава на посетителите спиращи дъха гледки към транспарантния тюркоазен лед, ослепителен под сибирското слънце.

7. Национален геопарк Чжанйе



Пейзажът на Националния геопарк Джанйе редува меки и остри тонове на кафе, джинджифил и канела. Той е като 24-милионна торта с неповторим и обаятелен външен тип.

8. Езерото Хилър, Австралия



Езерото Хилър, ситуирано на ръба на остров Мидъл Айлънд край крайбрежията на Западна Австралия, е най-известното солено езеро в света поради розовия си цвят на балончета. Дори когато водата се изтегля от езерото и се слага в контейнер, цветът на езерото остава непрекъснат.

Смята се, че Dunaliella salina, тип зелена бактерия, която се среща в езерната вода, е виновна за този цвят. Анализът разкрива също по този начин съществуването на разнообразни бактериални типове в езерната вода.

Въпреки високата си соленост езерото Хилър е уместно за плуване. Това деяние обаче е неразрешено, с цел да се запазят редките микроорганизми в езерото, а най-хубавият метод да разгледате езерото е отвисоко.

9. Канадско петнисто езеро



Това езеро, ситуирано в източната част на долината Симилкамин, получава името си от многото минерали, които се натрупват по повърхността на водата. Туристите съпоставят езерото с дългата шия на жираф. Всъщност след деликатно проучване учените откриват, че солеността на езерото, съчетана с минералния му състав, може да разреши на водата в него да лекува разнообразни болести.

Племето на Първите народи в Оканаган от дълго време има вяра, че езерото има способността да лекува необятен набор от пострадвания и заболявания. Според " Земните летописи на живота " остаряла племенна история твърди, че езерото е съумяло да постави завършек на антична война сред племена, като е излекувало раните на воините толкоз бързо, че те решили, че битката е безсмислена.

10. Вечният пламък пада в Америка



Този водопад се намира в парка Честнът Ридж, Ню Йорк. Почти през цялата година зад водата може да се види вибриращ огън. От дребна пещера в основата на водопада се изпуска природен газ и водопадът целеустремено се възпламенява, вследствие на което се получава това необикновено и хипнотизиращо събитие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР