„Тези санкции са създадени, за да променят корупционно поведение. Този,

...
„Тези санкции са създадени, за да променят корупционно поведение. Този,
Коментари Харесай

САЩ: Който си има работа с тези компании и хора, също ще бъде санкциониран


„ Тези наказания са основани, с цел да трансформират корупционно държание. Този, който не желае да попада под ударите на тези наказания, би трябвало да го знае. Всеки, който си има работа с тези компании или хора, рискува да попадне под ударите на глобите “. Това изясни малко след оповестяването на глобите по закона „ Магнитски “ първият заместник-помощник секретар на американското финансово министерство Пол Ахърн. Заедно с американския дипломат Херо Мустафа той се срещна с български медии, с цел да даде детайлности за решението на финансоото ведомство на Съединени американски щати.

Той акцентира, че този акт на Вашингтон е разследване от напъните на Съединени американски щати в световната битка против корупцията и по тази причина те предизвикват останалите страни да възприемат ефикасни ограничения в тази посока. По този мотив Ахърн прикани българските регулаторни органи обществено да обяснят възможните бъдещи опасности за всеки, който би траял да прави бизнес със глобените по закона „ Магнитски “.

Посланик Херо Мустафа пък напомни, че Съединени американски щати към този момент не разрешиха на арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд да влиза на американска територия поради „ корупционно държание “, а в този момент към българския лист прибавят „ някогашен държавен чиновник, олигарх, политик, предприемач “.

„ Когато имаме корупция на всички тези равнища, ние не сме тези, които ще донесем смяната. Това сте вие. Това зависи от вас като страна да се справите с това. Ние сме ваш сътрудник, другар и съдружник “, заключи тя.

Помолен да посочи какви източници е употребило следствието на финансовото министерство на Съединени американски щати, Ахърн не влезе в конкретика, само че уточни, че са оценени отворени данни, изявления в медиите и информация от американски и партньорски институции.

Помолен да разяснява какви последици чака да има за тримата глобени, Ахърн показа, че Съединени американски щати ще поканят „ всички юрисдикции, които имат сходни закони, да се причислят към нас в тези дейности “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР