Тези от джоба си ли ги извади премиерът Борисов? Това

...
Тези от джоба си ли ги извади премиерът Борисов? Това
Коментари Харесай

Петър Витанов, БСП: Тези 100 милиона за заплати в МВР от джоба си ли ги извади премиерът?

Тези от джоба си ли ги извади министър председателят Борисов? Това попита националният представител от “БСП за България ” Петър Витанов по телевизия „Евроком“.

„В деня на формалното разкриване на българското европредседателство станахме очевидци на особено за министър-председателя държание, сподели Петър Витанов. – Тези 100 милиона са доста значими за Министерство на вътрешните работи. Те дават живителна мощ на бранша „Сигурност“. Действително заплатите на чиновниците, ангажирани в сферата, са доста ниски и не подхождат по никакъв метод на техните отговорности. Решението за разпределяне на средства е вярно. Начинът, по който се случи обаче е неуместен. Неправомерен е. Ние сме парламентарна република, а това значи, че всеки лев, който може да бъде провиснал, би трябвало да бъде гласуван и утвърден в Народното събрание. Случилото се през вчерашния ден е обичайна към този момент и порочна процедура на премиера. Схемата е ясна, съзнателно е подценяван бюджета, събират повече пари и по-късно той раздава посредством постановления на Министерски съвет на мрачно и по свое лично убеждение средства. И споделя: „Аз давам!“, все едно ги дава от личния си джоб или ги вади някъде от Банкя. Недопустимо е сходно събитие! То е без аналог в европейските страни! Такова властническо държание е особено за други географски ширини“.

Петър Витанов съобщи също, че когато става дума за външна политика, всички политически партии би трябвало да гледат в една посока.

„БСП съобщи своята градивна роля, а Народното събрание е мястото, където ние можем да реализираме надзор върху осъществяването на целите. Това е същността на опозицията, разяснява той. – Като цяло обаче годината не стартира добре. Станахме очевидци на неприятни събития, на убийства. Проблемът със замърсяването на въздуха в София също е голям. Констатирахме нечуван спад в раждаемостта за предходната година. Ние изчезваме като нация… Поскъпването на съществени артикули за бита и на храните на процедура изяжда нарастването на минималната работна заплата и на пенсиите. Мога да изреждам още. Въпросът е какво вършим, какви ограничения подхващаме, с цел да спрем тази отрицателна тенденция“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР