Тези насекоми ни хапят още от най-ранно детство. А с

...
Тези насекоми ни хапят още от най-ранно детство. А с
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако комарите изчезнат като вид?

Тези инсекти ни хапят още от най-ранно детство. А с тези ухапвания се появяват и голям брой заболявания, породени от вируси и паразити, които се разнасят от комарите - от малария до Западнонилска тресчица и доста други.

 

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати разгласи комарите за най-смъртоносните животни в света , тъй като те са причина за стотици хиляди смъртни случаи всяка година. Като прибавим и стоплянето на света в резултат на изменението на климата, казусът може да се задълбочи.

Имаме някои проблеми с нашите дребни кръвожадни съжители и може да наподобява, че в случай че се отървем изцяло от тях, ще премахнем противен източник на раздразнение и ще бъдат избавени човешки животи.

Според специалисти цялостното изтребване на комарите би било неточност.

Предвид разнообразието на типовете комари /над 3000/, би трябвало да се прегледат доста екологични цикли - с други думи, взаимоотношенията сред типовете и тяхната среда.

 

 

Хийли, който е и президент на Американската асоциация за битка с комарите, дава за образец Луизиана, където има доста блата, където комарите виреят добре.

" Тези комари могат да служат чудесно за екологията на тези блатни витални цикли, за изхранване на рибите и други дребни безгръбначни във водната система. А може би има и други дребни животни, които могат да се хранят с възрастните (комари) ".

Други комари могат да играят сходна роля в родните си местообитания, тъй че цялостното им избиване може да докара до някои неподходящи последствия. Освен това специалистите настояват, че е малко евентуално да успеем да унищожим изцяло всички комари, като се има поради тяхната голяма (мисля, че са стотици милиарди) и необятно публикувана популация.

 

 Добави изложение

 

Но не е наложително да се отървем от всички комари.

Оказва се, че типовете, които са ни най-познати - тези, които предизвикват всички тези сърбящи, червени подутини, както и по-известните заболявания - са малцина.

И както споделя Лора Харингтън, професор по ентомология в университета Корнел:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР