Тези контейнери не са ли за събиране на дрехи? Или

...
Тези контейнери не са ли за събиране на дрехи? Или
Коментари Харесай

Пъхнаха дете в контейнер за дрехи в Димитровград СНИМКИ

" Тези контейнери не са ли за събиране на облекла? Или това семейство си подарява детето? ", това написа в обществената мрежа Мирослав Ангелов.

Мъжът е споделил фотоси, на които виждаме, че дете е пъхнато в резервоар за разделно събиране на остарели облекла и обувки в Димитровград.

До контейнера пък са застанали трима индивида, които придържат краката на детето, влезнало да прегледа " стоката ".

Въпросните контейнери имат за цел последващото оползотворяване и преработване на старите текстилни материали и обгръща всички типове боклуци от кожа и текстил.

Най-мащабната самодейност за разпространение на системата за дейно събиране и оползотворяване на облекла и текстилни артикули от популацията е тази на Българския червен кръст (БЧК), подкрепена от компания " Хюманита " с опит в преработването.



Текстилните произведения, които могат да бъдат оставени в контейнерите, могат да включват облекла, домакински текстил, чанти и други аксесоари, да са в годно за приложимост положение, т.е. чисти, и да са прилежно опаковани в торбичка. Събраните артикули от време на време се извозват до профилирана фабрика за подбиране, където при нужда се преработват или се приготвят за наново оползотворяване.

Не постоянно обаче контейнерите се употребяват по предопределение, така като някои хора си разрешават да " влизат " в тях и да си " напазаруват " облекло.

Преди известно време мъж беше видян в резервоар за облекла в Ямбол. Човекът е уловен в крачка тъкмо сега на " шопинга ".

Не липсват и трагични произшествия. 26-годишна жена е починала, откакто е влезнала и се заклещила в резервоар за облекла. Нелепият случай се е случил на паркинг край немския град Щутгарт, а инцидентен минувач е разкрил тялото й.

" Вероятно младата жена се е пробвала да вземе със себе си употребявани облекла от контейнера. Тя обаче се е заклещила в горния похлупак и не е съумяла да се освободи от затрудненото състояние ", показват органите на реда в региона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР