Тези, които са били заети през първото тримесечие на 2023

...
Тези, които са били заети през първото тримесечие на 2023
Коментари Харесай

В Евросъюза България е с най-голямо увеличение на работещите лица

Тези, които са били заети през първото тримесечие на 2023 година, са били 75,3 на 100 от трудоспособното население (лица на възраст от 20 до 64 години) в Европейския съюз. Това съставлява нарастване с 0,5 процентни пункта по отношение на последните три месеца на 2022 година, сочат оповестените през днешния ден най-нови данни на европейската статистическа организация Евростат.

България е страната от Европейски Съюз, в която е регистрирано най-голямо нарастване на заетите лица през посочения интервал - с +2,8 процентни пункта, следвана от Хърватия (+2 процентни пункта) и Кипър (+1,1 процентни пункта).

Докато трудовата претовареност се усилва в 19 страни от Евросъюза, тя остава без смяна в Латвия и Финландия. В 5 страни от Европейски Съюз броят на заетите лица понижава през първите три месеца на годината по отношение на предходното тримесечие. Най-значителен спад е регистриран в Словения (-1,6 процентни пункта), Литва (-1 процентeн пункт) и Малта (-0,3 процентни пункта).

Броят на записаните трудоспособни поданици на страните от Европейски Съюз, които не са разкрили мечтаната от тях работа, доближава през първото тримесечие 11,3 на 100 от всички лица, на възраст от 20 до 64 години. Повечето от тях са безработни, отбелязва Евростат.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР