Тези, които бяха затворени със заповеди от местни органи от

...
Тези, които бяха затворени със заповеди от местни органи от
Коментари Харесай

Деница Сачева: С мерките на правителството почти една 1/3 от договорите бяха изсветлени

" Тези, които бяха затворени със заповеди от локални органи от края на октомври и ноември, ще получат парите си преди празниците. Тези, които в този момент би трябвало да аплайват, ще получат парите си през януари ". Това сподели министърът на труда и обществената политика в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. По думите й мярката " Запази ме " продължава до 31 януари.
" Другите две ограничения - 60/40 и 80/20, имаме подготвеност да продължат до края на месец март ", сподели още тя. " Мерките на държавното управление за опазване на заетостта доведоха до това, че в бранша на хотелиерството и ресторантьорство съвсем една 1/3 от договорите бяха изсветлени ", разгласи министърът на труда и обществената политика.
 10 532 родители са получили компенсации поради отдалеченото образование 10 532 родители са получили компенсации поради отдалеченото образование
По мярката за обезщетения за затворени бизнеси, известна като " 24 лв. ", са подадени 4019 заявки за обезщетяване на 19 576 служащи...
Според нея обществените помощи са налични за всички, които нямат приходи. " Като се стартира от еднократна помощ, месечните за отопление, за топъл обяд. Обявихме и новата процедура за 85 млн. лева за патронажна грижа, общините могат да аплайват, с цел да обезпечат патронажна грижа за своите уязвими жители ", съобщи министър Сачева. Тя добави, че през ноември безработицата е била 6,7% през края на ноември, а към 15-ти декември е 6,88%. " Може би ще приключим с малко по-висока безработица през декември, само че още веднъж ще бъде едноцифрено число ", изясни Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР