Тези и много други интересни авторски разработки очаквайте в утрешния

...
Тези и много други интересни авторски разработки очаквайте в утрешния
Коментари Харесай

Четете в Марица - Изкуствен интелект избира най-точното ле...

Тези и доста други забавни авторски разработки очаквайте в утрешния брой на вестник " Марица ":

Стартира строителството на първото кръстовище на две равнища в Пловдив от 2 десетилетия

Изграждането на чаканото с години кръстовище на две равнища до Водната палата започва с първа копка вчера. Пробивът до Водната палата е едно от най-важните пътни уреди, заложено в Общия организационен проект на Пловдив. Това е първото кръстовище на две равнища, което се построява в Пловдив след завършването на надлез " Родопи " през 1999 година. След построяването му се чака колите да минават доста по-бързо в двете направления, което да облекчи трафика в тази част на града.  

Зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев направиха първата копка. Заедно с тях в тържествената гала взеха присъединяване представители на компанията реализатор и специалисти.  Кметът Здравко Димитров не участва на церемонията по първата копка, тъй като е в болничен след планувана интервенция. Протестиращи против плана също пристигнаха на място, само че това не попречи да бъде даден старт на работата. Чонов и Райчев обясниха, че планът е един от най-важните за превоза в града.

Четири компании желаят да ремонтират Рогошко шосе

Четири предложения е получила Община Пловдив по публичната поръчка за повсеместен ремонт на Рогошко шосе. Проектът за реорганизация на рисковия път е на стойност 15 млн. лв. с Данък добавена стойност. Кандидати да изпълнят ремонта са  " Европейски Пътища " АД, " ИСА-2000 " ЕООД, " Парсек Груп " ЕООД и консорциумът ДЗЗД " Адата 22 ", в който влизат " Вейл Конструкции " ЕООД и " София Асфалт " ООД.Предстои общинската комисия да отваря съответните предложения и да избере реализатор.

Пуснаха под гаранция катаджията с подкупа

Пловдивският катаджия, който си изиска и взе 50 лева рушвет от водач, е пуснат от ареста. Спрямо него е взета мярка " парична гаранция " в размер на 1000 лева по преценка на наблюдаващия прокурор. Мотивите - не е осъждан, има непрекъснат адрес и няма заплаха да се укрие. Тепърва следва старт на делото против служителя на " Пътна полиция ", който е младши автоконтрольор.

На 30 септември бил на пост дружно със собствен сътрудник. Тогава водач влезнал в неразрешена улица и бил спрян. За да не му напишат акт, задържаният еднообразен предложил да не помни за станалото против 50 лева.  Шофьорът се съгласил, само че преди този момент снимал банкнотата. След като ги дал и си тръгнал, подал сигнал. Била инициирана инспекция, при която банкнотата била открита у служителя на реда. Последвал арест за 72 часа. На идващия ден от прокуратурата му е повдигнато обвиняване. Колегата, с който са били на промяна, е разпитан.

 Настаниха 92-годишната баба Делка в първия фургон

Започна разполагането на жилищните фургони в най-тежко потърпевшите от наводнението карловски села - Каравелово, Слатина и Богдан. Те са благосъстоятелност на страната и са изцяло обзаведени, като в допълнение ще бъдат обезпечени само одеяла и спално долни дрехи.

Първият фургон дойде в Каравелово и бе подложен в двора на 92-годишната баба Делка. Той бе посрещнат от нейния наследник, защото майка му е в болница след шока от потопа. Фургонът разполага с печка, кухненски блок, две печки за отопление, кревати и хигиеничен възел. От Община Карлово оповестиха, че до края на деня ще стане ясно в какъв период фургонът ще бъде захранен с ток и вода.

До края на днешния ден би трябвало да дойдат още седем фургона в селото. Други седем краткотрайни жилища се чакат в Слатина, където е планувана обща площадка. След това ще се слагат и 17 фургона в Богдан.

Изкуствен разсъдък избира най-точното лекуване

Революционен метод за родната медицина стартират да ползват в столичната университетска болница " Царица Йоанна - ИСУЛ ". Изкуствен разсъдък ще дефинира най-правилния лечебен метод при пациенти с урологични проблеми в Клиниката по урология и андрология. Проектът за внедряването на математическия модел е бил показан на завършилия наскоро XVI Национален конгрес по урология. Той се създава от учени от Института по биофизика и биомедицинско инженерство на Българска академия на науките, които са подпомагани в работата си от лекари от клиниката.

На базата на голяма база данни -  като параметри на пациента, проучвания, геномика, дали пуши, къде живее, какво работи, в какъв брой часа се прибира от работа - извънредно разнообразна и на пръв взор несвързана между тях информация, благодарение на изкуствен интелект се извличат избрани прогностични модели, които ще оказват помощ на лекарите да вземат най-хубавото за болния лечебно решение.

Голата кандидат-кметица Диана Габровска завладя Гърция

Кандидат-кметицата на последните локални избори и носителка на купата " Мис Плеймейт " Диана Габровска подхвана нов бизнес. В понеделник тя изгря с първото си видео за възрастни в платформата на най-голямата гръцка компания в промишлеността за порнофилми sugarbabes.tv. Изявата на нашенката беше оценена като повече от добра и за нея написаха на първите си страници някои от гръцките вестници. Сървърите безусловно са се сринали в неделя - в деня на изборите, защото десетки хиляди хора от България по едно и също време са се опитвали да влязат в уеб страницата на компанията, с цел да гледат.  В горещата лента хубавицата си партнира в лесбосцени с известната гръцка порноактриса Ванеса Адамопулу. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР