Тези думи важат за абсолютно всеки човек. Стив Джобс може смело

...
Тези думи важат за абсолютно всеки човек.
Стив Джобс може смело
Коментари Харесай

Най-важните думи, казани от Стив Джобс преди смъртта му

Тези думи важат за безусловно всеки човек.

Стив Джобс може самоуверено да се назова най-култовата персона от последните десетилетия. Милиони хора са му признателни за неповторимите артикули. Въпреки цялото си благосъстояние, Джобс съумял да остане елементарен човек.

В интернет могат да се открият последните думи на Стив, които той споделил в болнична стая. Това обръщение допира най-деликатните струни на душата… Може би е даже по-силно от известната тирада, която Джобс изнесе пред възпитаниците на Станфорд и която мнозина цитират и до днес…

„ Успях да стигна до върха на триумфа в света на бизнеса. Много хора считат, че моят живот е въплъщение на триумфа.

Но признавам, с изключение на работата, нямам доста наслади. И като цяло благосъстоянието е просто факт от живота, с който просто привикнах.

В момента лежа в болничното легло и си припомням целия си живот. Сега разбрах, че благосъстоянието и признанието, с които бях толкоз горделив, са изгубили предходното си значение пред лицето на идната гибел.

Когато в тъмното виждам зелената светлина, идваща от животоподдържащия уред и слушам присъщия машинален тон, чувствам приближаването на гибелта и дъха на Бога. Сега, когато имаме задоволително пари, е време да помислим за напълно други въпроси в живота, които не са свързани с благосъстоянието …

В живота има надалеч по-важни неща. Може би за някои това е връзка, за други е изкуство или детски мечти…

Постоянният блян към облага трансформира индивида в марионетка. И на мен ми се е случвало. Бог ни е надарил с усеща, с цел да можем да разкажем на околните си за нашата обич.

Не мога да взема със себе си благосъстоянието, което съм натрупал цялостен живот. Всичко, което ще взема със себе си, са единствено мемоари, свързани с любовта. Това е същинското благосъстояние, което би трябвало да те следва, да те съпровожда, да ти дава сили да продължиш.

Любовта е способна да преодолее огромни дистанции. Животът няма граници. Достигнете върховете, които желаете да достигнете. Отидете накъдето ви води сърцето. Всичко е във вашите ръце.

С пари можете да наемете куп хора, които да ви карат, да вършат нещо в дома ви или да работят. Но никой няма да поеме вашите заболявания върху себе си.

Материалните неща, които ни липсват, към момента могат да бъдат открити, извоювани, открити. Но има едно нещо, което в никакъв случай няма да намерите, в случай че сте го изгубили. Това е животът.

Няма значение на какъв брой години сте в този момент и какво сте постигнали. Ще пристигна ден за всички нас, когато завесата падне…

Вашето богатство е любовта към фамилията, възлюбения, околните, приятелите…

Пазете себе си. Грижете се за другите. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР