Тези дни във фокуса на медиите попадна още един хит

...
Тези дни във фокуса на медиите попадна още един хит
Коментари Харесай

Смарт яке действа като персонален термостат

Тези дни във фокуса на медиите попадна още един шлагер в Kickstarter, който набира все по-голяма известност. Става дума за Mercury, смарт яке на компанията Ministry of Supply. Оригиналният артикул към този момент трансферира пет пъти търсената за пазарната му реализация сума в краудфъндинг платформата.

Mercury бива рекламиран като „персонален термостат“ и съставлява същински дребен компютър в яке. Миниатюрни влакна обезпечават спомагателна топлота на тялото, активирайки се автоматизирано. Температурата на лъчение бива нагласявана автоматизирано по отношение на средата и желанията на притежателят му, а дружно с това, то може да се управлява чрез смарт телефон и посредством Alexa, цифровия помощник на Amazon или сходна услуга. Използваната тъкан не защищава единствено от мраз, само че не пропуща също по този начин вода и миризма и не на последно място може да зареждате смарт телефона си в него. Дрехата разполага с със датчици за температурата на външната и вътрешната среда, акселеометър и Bluetooth LE. Батерията му е с потенциал от 10 000 mAh и устоя 4.5 часа при оптимално натоварване с едно зареждане.



„В сърцето на Mercury са три въглеродни подгряващи детайла, които работят по едно и също време, стратегически сложени тъй че да изчезват в якето. С тегло от едвам 100 грама, гъвкави и един милиметър дебелина, вие едвам ще забелязвате нагревателите. Те могат да доставят 10 вата топлинна мощност съвсем незабавно, достигайки до 57C. Mercury основава микроклимат за тялото ви с потреблението на реактивно и самодейно стопляне в действително време, с цел да се приспособява непрекъснато и да усъвършенства топлината на тялото ви. Якето дозира съвършеното количество топлота, тъй че да не се притеснявате от прегряване. И с помощта на опциите му да се образова, колкото повече противоположна връзка осигурявате към Mercury, толкоз по-добре научава персоналните ви предпочитания“, пишат от Ministry of Supply.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР