ТЕЦ-овете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която

...
ТЕЦ-овете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която
Коментари Харесай

Сабрутев разкри! Загубили сме 100 млн. евро

ТЕЦ-овете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме като битови консуматори. Това сподели в изявление за бТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, който е и член на комисията по енергетика в Народното събрание. 

„ Това, което предложихме на протестиращите, е всичко, което можеше да направи страната. Да предложи сядане на масата за договаряния. Да предложи седем точки, които действително вземат решение настояванията на синдикатите “, разяснява той блокадите на автомагистралите.
-->
Венко Сабрутев обаче е безапелационен, че териториалните проекти за прекосяване към зелена сила няма по какъв начин да бъдат изтеглени от Брюксел. „ Ако желаеме да преговаряме по тези проекти, те би трябвало да са импортирани, с цел да има база за договаряния. С Брюксел се договаря на база документи, а не на база общи приказки “, разясни още той.

Депутатът от ПП-ДБ акцентира, че тези проекти се бавят 3-4 години. Според него страната към този момент е изгубила 100 млн. евро от Плана за обективен преход именна поради невнасянето на тези документи в Европейската комисия. Той обаче акцентира, че трансформацията в енергийната промишленост към този момент се случва и България не трябва да изостава.

„ Виждаме, че цената на електрическата енергия, която създават ТЕЦ-овете, е четири пъти по-скъпа от тази, която битовите консуматори заплащат сега. Всички ние би трябвало да се зададем въпроса дали сме склонни да купуваме електрическа енергия, която е четири пъти по скъпа. Или другояче казано, в случай че плащаме 250 лева ток през отоплителния сезон, склонни ли сме да даваме 1000 лева “, акцентира Сабрутев.

Според него ТЕЦ-овете към този момент са неработещи, т.е. пазарните правила ще ги затворят и работа на страната е да обезпечи работни места за тези хора, които ще останат без прехранване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР