ТЕЦ „Марица-3“, която ековластите и гражданите считат за основен замърсител

...
ТЕЦ „Марица-3“, която ековластите и гражданите считат за основен замърсител
Коментари Харесай

Със 145 наети ТЕЦ“Марица-3“ се оказа работодател на 2021 год...

ТЕЦ „ Марица-3 “, която ековластите и жителите смятат за главен замърсител на въздуха в Димитровград поради неизпълнени наставления, се оказа шеф на 2021 година за района.

Призът е на Агенцията по заетостта. „ Предприятието е едно от първите издигнати и към момента настоящи, занимаващи се с произвеждане на електрическа сила в страната. Въпреки усложненията през годините, съумява да усъвършенства и възобнови активността си, като през 2021 година общо 145 лица са наети на работа. 77 са устроените по време на пандемия, 73 от които са от неравностойните групи на пазара на труда. Възобновява се активността и на дъщерната компания „ Марица Енерджи” ЕООД, където са назначени още 27 търсещи работа на първичния пазар на труда с посредничеството на бюрото по труда “, гласи известието на Агенцията след извършената онлайн гала.

Отличието буди неразбиране у работодатели от района. В региона, и даже в общината има по- огромни работодатели, които имат социално- виновна политика, само че напъните им не са видяни, а те са изключително огромни в пандемията.

Централата е на 70 година, след приватизацията й кой знае какво по технологиите и оборудванията не е направено и това е проблем. А през вчерашния ден стана ясно, че тя апелира новото, по- строго сложно позволение, т.е. което е обвързвано с това да изпуска по- малко нездравословни излъчвания.

Тази година работодателите са били класирани в 2 категории: „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар” и „ Успели заедно”, излиза наяве от известието. Централата проработи през май, когато се оказа, че има дефицит на ток, и единствено 7 месеца по- късно взе оценката на Агенцията по заетостта.

Свързани вести Топлоелектрическа централа "Марица-3 " спря работа за ремонт  Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “: Изпълняваме предписанията   РИОСВ-Хасково ще желае прекъсване на ТЕЦ-а в Димитровград 30 000 лева санкция за ТЕЦ-а в Димитровград Димитровград още веднъж на митинг против мръсния въздух
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР