ТЕЦ Марица-3 изглежда обречена, след като РИОСВ Хасково изпрати на

...
ТЕЦ Марица-3 изглежда обречена, след като РИОСВ Хасково изпрати на
Коментари Харесай

РИОСВ-Хасково дръпна шалтера на ТЕЦ Марица-3

ТЕЦ " Марица-3 " наподобява обречена, откакто Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково изпрати на централата ново съобщение за налагане на насилствена административна мярка за спиране на активността на горивната апаратура. То е в резултат на записаните замърсявания със серен диоксид в събота, когато бяха регистрирани рекордно високи стойности в 3 следващи часа.

Още  в събота в сдружението е получено предписание от Електроенергиен систематичен оператор /ЕСО/,с което индустриалната активност е прекратена за 48 часа на съображение чл.73, ал.1, т.5 от Закона за енергетиката, тъй че налагането на насилствена административна мярка е  лишено  от смисъл, разяснява юристът на сдружението Юлиян Семерджиев. 

Работата  ни е съобразена напълно с енергийното и екологично законодателство и с издаденото сложно позволение. Независимо от това Горивната апаратура и в частност казан ОР 380в. няма да бъде задействан за произвеждане на електрическа енергия, до цялостното изясняване на събитията, наложили краткотрайното спиране на индустриалната активност, добави той и сподели, От централата показаха подозрения в  коректните данни на автоматизираната станция „ Раковски “ в Димитровград, която сподели рекордно високите превишения на серен диоксид. Тя е единствената сертифицирана в този район. 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР