ТЕЦ Марица 3 беше затворена заради системно нарушение на нормите

...
ТЕЦ Марица 3 беше затворена заради системно нарушение на нормите
Коментари Харесай

Сандов: ТЕЦ “Марица 3“ беше затворена заради системно нарушение на нормите за чистота

ТЕЦ " Марица 3 " беше затворена поради редовно нарушаване на нормите за непорочност на атмосферния въздух, по-специално серните диоксиди. Това заяви вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов във връзка митинга на работещите в централата.

" И на съображение на това, че предприятието не е реновирано, не е ремонтирало частите, които са общите елементи, и има огромен брой неорганизирани излъчвания, ние бяхме принудени да затворим това дружество досега, до който не бъдат отстранени тези проблеми, тъй като в последна сметка животът и здравето на хората в Димитровград и района е по-важно от действието на едно дружество ", изясни министърът.

Сандов посочи, че напълно от оператора зависи да направи нужните нововъведения, в случай че сметне за нужно да влага тези средства.

" Това дружество беше затворено и не работеше известно време поради тези проблеми, които има, само че заради високите цени на електрическата енергия то отвори още веднъж и предпочиташе да заплаща санкциите и глобите, само че да продължи да действа. Но когато тези нарушавания стават прекомерно доста, то ние в последна сметка преди всичко са ни животът и здравето на хората в района. Получавахме голям брой сигнали… "

Работниците излязоха на митинг, откакто Топлоелектрическа централа " Марица 3 " бе затворена от районната екоинспекция в Хасково поради неспазване на наставления за обгазяване на Димитровград със серен диоксид.

За " Социална мрежа " по NOVA Юлиан Семерджиев, основен юрист на Топлоелектрическа централа " Марица " 3 Димитровград, съобщи, че съгласно тях замърсяването на въздуха в града е по друга причина.

" Продължават високите равнища на серен диоксид, макар че Топлоелектрическа централа " Марица 3 " не работи ", акцентира той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР