ТЕЦ Марица 3 АД в Димитровград временно спира работа до

...
ТЕЦ Марица 3 АД в Димитровград временно спира работа до
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица-3 спря работа за ремонт 

ТЕЦ " Марица 3 " АД в Димитровград краткотрайно стопира работа до премахване на софтуерните проблемите, водещи до замърсяване на атмосферния въздух в града. Ръководството на централата е уведомило Регионална инспекция за опазване на околната среда, че в 01:01 ч. на 04.12.2021г. парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 МВт е спрян. Вчера шефът на Регионалната екоинспекция инж. Наталия Пачеманова, съобщи, че идната стъпка за разрешаване на казуса с влошеното в последно време качество на атмосферния въздух в Димитровград е налагане на насилствена административна мярка на топлоцентралата.

От началото на годината от автоматизираната станция „ Раковски “ в Димитровград са регистрирани 29 стойности за серен диоксид, които надвишават ПС за СЧН от 350 µg/m3, при нормативно регламентирани 24 стойности за една календарна година. Във връзка с получени сигнали за замърсяване на атмосферния въздух след обновяване на работата на Топлоелектрическа централа “Марица 3” са осъществени 15 инспекции на място. Дадени са 3 наставления и са формирани 4 акта- два по Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) и два по Закона за водите (ЗВ). Издадени са 2 наказателни постановления на стойност 30 000 лева за нарушаване на изискване от Комплексното позволение и за 4 000 лева за несъблюдение на наставление, обещано за спазването на условието количеството на употребяваната биомасата да не надвишавa 20% от общото количество на употребяваното гориво.

След премахване на софтуерните проблеми и подготвеност да възобнови индустриалния развой, Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ ще уведоми РИОСВ- Хасково.

Междувременно за на следващия ден е плануван митинг на жители против замърсяванията на въздуха.

Свързани вести Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “: Изпълняваме предписанията   РИОСВ-Хасково ще желае прекъсване на ТЕЦ-а в Димитровград Глобяват повторно Топлоелектрическа централа за замърсен въздух в Димитровград
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР