Тестовите маймуни на Нюралинк са били жестоко измъчвани, имали са

...
Тестовите маймуни на Нюралинк са били жестоко измъчвани, имали са
Коментари Харесай

Милиардерът Мъск и маймуните му – кървав хорър с мозъчни чипове СНИМКА

Тестовите маймуни на " Нюралинк " са били грубо измъчвани, имали са дупки в главите, кървящи обриви и следи от мъчителни интервенции, оповестява в собствен материал " Ню Йорк пост ".

Групата за отбрана на правата на животните PCRM твърди, че е получила записи, в които в детайли се вижда малтретирането на маймуните.

" Нюралинк " е биотехнологична компания на създателя на " Тесла " Илон Мъск, която е тествала създадения мозъчен чип, който ще следи и даже ще подтиква мозъчната активност.

През 2017 година компанията е сключила съглашение с Калифорнийския университет в Дейвис за създаване на технологията посредством тестване върху маймуни, защото университетът е прочут със своята изследователска база за примати.

Според групата за отбрана на правата на животните, университетът е укрил информацията за третирането на животните по време на тестванията.

" Искахме да разгледаме самите вътрешни записи на Калифорнийския университет в Дейвис, в това число видеоклипове и фотоси, с цел да разберем по-добре какво се е случвало с животните в опитите, както и да проверим честността и обещанията на проучването ", разясняват специалисти пред изданието.

Групата за отбрана на правата на животните разгласи, че записите демонстрират, че маймуните са изпитали " извънредно страдалчество вследствие на несъответстващите грижи и мощно инвазивните пробни импланти за глава по време на опитите ".

Експериментите, траяли от 2017 до 2020 година, кат в тях са взели участие 23 маймуни. 15 от тях са умряли или са били евтаназирани до 2020 година Останалите седем са били трансферирани в оборудване на " Нюралинк ".

" Нямаме информация какво се е случило с тях след ноември 2020 година и евентуално в никакъв случай няма да имаме такава ", показват от PCRM.

В своя отбрана от " Нюралинк " декларират, че " слагането на устройство в мозъка постоянно крие прочут риск от кървене. Опитваме се да понижим този риск, като използваме микронишки, сложени с игла, чийто диаметър е с размерите на доста неврони в мозъка ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР