Тестовете в Швеция на парашутната система за руско-европейската мисия ExoMars

...
Тестовете в Швеция на парашутната система за руско-европейската мисия ExoMars
Коментари Харесай

Нов неуспех в изпитанията на руско-европейската мисия до Марс ExoMars 2020

Тестовете в Швеция на парашутната система за руско-европейската задача ExoMars 2020 се провалиха, заяви РИА Новости. Моделът на станцията се разруши по време на кацане, е оповестил източник, осведомен с резултатите от тестванията, съобщи БГНЕС.
" Тестовете на парашутната система на шведския ракетен полигон приключиха без триумф. Макетът на модула за кацане на марсианската станция ExoMars 2020 се разруши при кацане ", съобщи източникът на организацията.
Пресслужбата на Европейската галактическа организация към момента не е коментирала тази информация.
Самите проби бяха осъществени на 5 август, сочи известие на Шведската галактическа корпорация. По време на тестванията балонът с макета се издигна на височина от няколко километра. Резултатите към момента не са обявени публично. В продължение на два дни в Youtube канала на корпорацията, където тестванията се излъчваха онлайн, стои известие, че се работи по търсене и евакуация на системата за кацане. В момента излъчването е прекратено.
Това не е първият крах при тестване на парашутната система за ExoMars-2020. През юни Европейската галактическа организация заяви, че на 28 май при тестване и двата съществени парашута се отваряли обикновено, само че незабавно след излизането от контейнерите си, тъканите на парашутите се скъсали.
Изстрелването на станцията ExoMars-2020 към Марс е планувано за 25 юли 2020 година. Мисията се състои от европейски модул за полет и съветски модул за кацане, който ще включва съветския модул за кацане Cossack и европейския роувър Rosalind Franklin. На Cossack ще бъдат конфигурирани 11 съветски и две европейски устройства. Оборудването на Rosalind Franklin ще включва седем европейски и две съветски устройства. Кацането на модула на Марс е планувано за март 2021 година.
През март 2016 година на Марс беше изпратена автоматизираната междупланетна станция ExoMars-2016, състояща се от орбитален модул TGO с два съветски научни инструмента и европейски модул за кацане на Schiaparelli. През октомври 2016 година TGO влезе в орбита към Марс, а Schiaparelli катастрофира при кацане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР