Tesla вече отчете числата на доставките на превозни средства за

...
Tesla вече отчете числата на доставките на превозни средства за
Коментари Харесай

Tesla продаде 75 процента от своите биткойни

Tesla към този момент регистрира числата на доставките на транспортни средства за второто тримесечие, а в този момент цялостният финансов доклад за второто тримесечие на 2022 година разкрива, че се оправя с инфлацията и общия стопански спад, комбиниран със спад в цените на биткойн и други криптовалути. В писмото до вложителите ръководителите на Tesla разкриват, че компанията е продала 75 % от своите биткойн притежания, добавяйки 936 милиона $ в брой към салдото си.

Миналата година Tesla направи инвестиция от 1,5 милиарда $ в биткойн и разгласи, че ще одобри биткойн като заплащане. Tesla стартира да приема Bitcoin в края на март, след което внезапно се обърна през май, единствено 49 дни по-късно.

Илон Мъск е коментирал, че Tesla продава своите биткойни, тъй като е „ загрижена за цялостната ликвидност на компанията поради прекъсването на работата заради COVID в Китай “. По принцип Tesla се нуждаеше от парите. „ Не сме продали нищо от нашите Dogecoin “, сподели Мъск, като по-късно продължи да назовава криптовалутата „ странично шоу към страничното шоу “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР