Tesla оставя зад гърба си най-лошото тримесечие в своята кратка

...
Tesla оставя зад гърба си най-лошото тримесечие в своята кратка
Коментари Харесай

Tesla записа тримесечието с най-големи загуби в историята си

Tesla оставя зад тила си най-лошото тримесечие в своята къса история, откакто регистрира най-големи загуби , откогато обществено афишира финансовите си резултати.

Пазарът реагира на това незабавно и акциите на компанията паднаха с пет %, откакто стана ясно, че резултатите са по-лоши от упованията на анализаторите.

На всичкото от горната страна, Tesla разгласи, че редуцира проектите си за произвеждане на новия Model 3 и в този момент компанията ще се нуждае от три спомагателни месеца, с цел да обезпечи нужните бройки от колата. Оправданието е, че поради поредност проблеми с доставките на този стадий към този момент е много мъчно да се планува по кое време работата ще тръгне безпрепятствено.

Цифрите са безапелационни – производителят искаше да приготви над 1500 бройки от Model 3 през последното тримесечие, а вместо това налични са едвам 250.

Сега Tesla чака да строи по 5000 бройки от Model 3 на седмица, само че този потенциал ще бъде реализиран напролет на 2018 година, а не през декември, както компанията очакваше в началото. Именно на Model 3 се пада задачата да показва дълготрайния потенциал на Tesla на пазара, защото той е най-достъпният и предопределен за най-широк кръг консуматори. Стартовата цена на модела е 35 000 $ , което е към половина от цената на топ модела S.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР