Tesla изтегля почти всички електромобили, които е продала в САЩ,

...
Tesla изтегля почти всички електромобили, които е продала в САЩ,
Коментари Харесай

Tesla изтегля над 2 милиона електромобила в САЩ

Tesla изтегля съвсем всички електрически автомобили, които е продала в Съединени американски щати, поради проблеми с предупредителните светлини, Това е най-големият случай на актуализиране на коли досега и последното от поредност неуспехи за производителя.

" Предупредителните светлини с по-малък размер могат да затруднят четенето на сериозната информация за сигурността на арматурното табло, което усилва риска от злополука ", съобщи Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати.

Изтеглянето визира до 2,19 млн. електрическия автомобил, продадени сред 2012 и 2024 година Те ще получат “over-the-air ” корекция на софтуера, обявиха от Tesla.

Изпълнението на поправката евентуално няма да е скъпо, само че изтеглянето въпреки всичко може да утежни репутацията на компанията, защото е обвързвано с редица проблеми с сигурността, отбелязва The Wall Street Journal.

През декември Tesla стартира същото с към два милиона автомобила, с цел да актуализира софтуера на Autopilot и да конфигурира нови защитни ограничения за попречване на злоупотреби от страна на водачите.

След стартирането на актуализацията в Съединени американски щати регулаторите за автомобилна сигурност получиха десетки недоволства по отношение на направените промени в Autopilot, което е извънредно огромен брой за толкоз къс интервал.

Сред тях има водачи, които настояват, че предизвестията са станали несъразмерни и се задействат при осъществяване на рутинни задания.

Анализ на WSJ от август на фрагменти от злополука в Тексас демонстрира, че системата Autopilot на Tesla не е съумяла да разпознае спрели коли с включени спешни сигнали. Това е една от 16-те произшествия с електрическите автомобили, които се проверяват от регулаторните органи.

Миналия месец компанията организира най-голямото си евакуиране в Китай поради сходни проблеми с функционалностите за подкрепяне на лидера.

Този ход бе подхванат на фона на ожесточената конкуренция за Tesla на най-големия авто пазар в света, където тя изостава от BYD.

Главният изпълнителен шеф Илон Мъск получи персонален удар по-рано тази седмица, когато арбитър от Делауеър постанови да анулира пакета му от обезщетения в размер на 55,8 милиарда $.

Това се случи откакто откри, че процесът за договаряне на възнаграждението му е бил " надълбоко изопачен ".

Решението е сериозен крах за Мъск, който през последните години се нареждаше преди всичко в класацията на най-богатите хора в света, написа WSJ.

В четвъртък той съобщи, че Tesla ще организира гласоподаване на акционерите за това дали да реалокира регистрацията на компанията от Делауеър в Тексас.

" Никога не регистрирайте компанията си в щата Делауеър ", написа Мъск в X след публикуването на решението.

Този ход беше необятно обсъждан като реакция на Мъск на несправедливото съгласно правосъдно изявление, като не стана ясно дали акционерите на Tesla ще одобрят сходен ход.

Понастоящем милиардерът има към 13% от производителя на електрически автомобили, което го прави най-големия му акционер.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР