Тesla Inc повиши за втори път цените в Китай и

...
Тesla Inc повиши за втори път цените в Китай и
Коментари Харесай

Tesla вдига цените си в Китай и САЩ за втори път в рамките на седмица

Тesla Inc увеличи за повторно цените в Китай и Съединени американски щати за по-малко от седмица, откакто създателят на компанията Илон Мъск съобщи, че щатският производител на електрически автомобили е изправен пред забележителен инфлационен напън.

Увеличението на цените идва, откакто разноските на компанията за първични материали са скочили, в резултат на рецесията поради нашествието на Русия в Украйна.

Мъск разгласи, че Tesla и галактическата компания Space X са подложени на напън в сфери, като първични материали и логистика.

Tesla подвигна цените на всичките си модели в Съединени американски щати, сочи информация на уеб страницата й. В Китай цените на някои създадени в страната модели, като Model 3 и Model Y, бяха покачване с към 5%, малко откакто те към този момент бяха вдигнати на 10 март, осведоми Ройтерс.

След нарастването в Китай Model Y Long Range коства 375 900 юана (58 952 долара), или с 18 000 юана (2 820 долара) повече от 10 март, когато цената на модела беше увеличена с 10 000 юана (1 560 долара).

Цената на Model 3 Performance към този момент е 367 900 юана след нарастването с 18 000 от през днешния ден, което последва повдигането й с 10 000 юана преди пет дни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР