Tesla Cybertruck, поне през първата си моделна година, вероятно няма

...
Tesla Cybertruck, поне през първата си моделна година, вероятно няма
Коментари Харесай

Федерален документ разкрива, че Tesla Cybertruck няма да е евтин, но ще бъде тежък

Tesla Cybertruck, най-малко през първата си моделна година, евентуално няма да се предлага в евтина версия с две задвижващи колела, се споделя в документ, показан на държавните регулатори от компанията.

Документът също по този начин разкрива, че Cybertruck, сходно на другите електрически камиони, ще бъде тежък.

Документът, оповестен онлайн от федералната Национална администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), беше открит неотдавна в табло за известия на Cybertruck и съставлява декодер за идентификационен номер на транспортно средство или VIN. Всяко пътническо транспортно средство, продавано в Америка, би трябвало да има VIN, което е низ от 14 числа и букви, идентифициращи съответното моторно транспортно средство и някои елементи от неговия комплект. За разлика от регистрационния номер, той е непрекъснато прикован към автомобила, само че е мъчно да се види, без да се приближите. Появява се на няколко места по автомобила, в това число върху щампована железна плоча, забележима през долната част на предното стъкло и отвътре на рамката на вратата от страната на лидера.

Разкрива се от VIN декодер

Последната част от VIN е низ от случайни числа, идентифициращи този съответен автомобил, камион или SUV, като го отличават от други, които може да наподобяват сходни. Но първата дълга част дава информация за производителя на автомобила, модела, къде е създаден и друга информация. Предоставяйки VIN декодер, автомобилният производител споделя на регулаторите и на другите какво в действителност значат всички числа и букви в почти първите две трети от VIN.

Декодирането на VIN може да разкрие доста за проектите на автомобилния производител за даден модел посредством това какво е – и какво не е – изброено там. В документа за VIN декодер за своите транспортни средства от 2024 моделна година, Tesla (TSLA) разкрива, че може да няма проекти да предлага версия с две задвижващи колела на Cybertruck, най-малко не през първата си моделна година. Предполага се, че Cybertruck с две колела ще бъде по-евтин от версиите с четири задвижващи колела. Тесла (TSLA) сподели в предишното, че един ще се предлага като модел от начално равнище.

В документа за VIN декодер Tesla изяснява, че осмата цифра в VIN на камиона на Tesla ще бъде писмен знак, указваща вида на задвижващата система, която има. Има букви, обозначаващи версии с два и три мотора, които биха били със задвижване на всички колела. В транспортните средства на Tesla, както и в множеството електрически транспортни средства, задвижването на всички колела се основава посредством съществуването на един или два мотора, задвижващи предните колела и един или два, задвижващи задните колела.

Няма писмен знак, посочена като обозначаваща Cybertruck с един мотор, което демонстрира, че това няма да бъде алтернатива за моделната година 2024. В друга част от документа са изброени букви, указващи едномоторни версии на Model 3 и Model Y, тъй като тази алтернатива е била предлагана и явно ще продължи да се предлага.

Тежък киберкамион?

Шестата цифра във VIN демонстрира брутното тегло на транспортното средство или GVWR. GVWR демонстрира оптималното тегло, което може да тежи изцяло натовареното транспортно средство, в това число самото транспортно средство, пасажерите и товара. Най-ниският изброен диапазон на тегло е от 8001 до 9000 паунда.

Това е с към 2000 паунда по-високо от най-ниския GVWR за, за съпоставяне, Ford F-150. Но това е сходно на оценките за брутно тегло на транспортното средство за други електрически пикапи като Ford F-150 Lightning и Rivian R1T. Поради тежките си акумулатори електрическите камиони са склонни да тежат повече от камионите, задвижвани с газ, добавяйки до 2000 паунда към GVWR.

Tesla не би била неповторима, в случай че не предложи електрически камион с две задвижващи колела. Нито Ford, нито Rivian оферират версия на своите камиони с две задвижващи колела. Tesla към момента не е оповестила цените за Cybertruck, само че компанията сподели в предишното, че най-евтиният модел ще коства $40 000. Ако това се окаже по този начин, това ще бъде с към 10 000 $ по-евтино от най-евтиния F-150 Lightning и доста по-малко от Rivian R1T.

Предимство при първо недвижение?

Когато Tesla за първи път показа Cybertruck в края на 2019 година, никой различен производител на коли не предлага електрически камиони на пазара. Сега Ford, General Motors и започващият авто производител Rivian към този момент продават EV камиони. Електрически пикап Ram се чака след към година.

Tesla не отговори на въпроси по имейл по отношение на проектите си за Cybertruck.

Нещо повече, GM неотдавна отсрочи увеличението на производството на своя камион, заявявайки частично, че прави това, с цел да се приспособи към потребителското търсене на продукта. отстъпки за техните електрически транспортни средства, с цел да оказват помощ за изчистване на насъбраните непродадени електрически автомобили на дилърски партиди.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск неотдавна призна, че Cybertruck, чиято каросерия е формирана най-вече от гол метал с плоска страна, е доста сложен за преференциално произвеждане, тъй че може да има смисъл компанията да не предлага най-евтините версии по верния метод.

„ Искам да подчертая, че ще има големи провокации при достигането на обемно произвеждане с Cybertruck и по-късно в превръщането на паричния поток в Cybertruck позитивен “, сподели Мъск по време на скорошно позвъняване за облагите.

– Крис Айзидор способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР