Тервел Пулев записа своята победа №18 в кариерата си на

...
Тервел Пулев записа своята победа №18 в кариерата си на
Коментари Харесай

Тервел Пулев не остави шансове на Дионардо Майнър и се поздрави с 18-ия си успех на професионалния ринг

Тервел Пулев записа своята победа №18 в кариерата си на професионалния кръг, надигравайки в среща от тежка категория американеца Дионардо Майнър по време на галавечерта в Коста Меса, Калифорния.

В добре познатата за българския боксьор зала " Хангар " той изигра доста постоянен дуел и изцяло доминираше против своя американския противник, чието нападателно начало бе бързо поутешено от ударите на Пулев.

В третия рунд от борбата Тервел даже съумя да прати своя противник на земята, само че въпреки всичко Майнър откри сили да се изправи и да продължи.

Единственият стеснителен миг за бронзовия ни медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012 пристигна в петия рунд, когато той отстъпи самодейността на своя съперник и откакто понесе няколко удара на рамото на българина се появи издутина, която за благополучие не попречи на родния боксьор.

В последна сметка съдиите край кръга единомислещо дефинираха Тервел Пулев за победител с 3:0 (59:54, 60:53, 60:53) гласа при дебюта на българина в тежка категория на профи кръга.

" Труден мач. Противникът беше доста мощен физически, остроумен, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде доста нападателен първоначално и това не ме изненада. Засега нямам подготвен вид за идващ противник, уповавам се скоро да играя и в по-голям мач ", съобщи след мача българският боксьор.

За Тервел Пулев това беше общо 18-и триумф в професионалната му кариера, като той продължава да има единствено една загуба, пристигнала през месец май 2022-а година от някогашния международен първенец от Русия Сергей Ковальов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР