Терористичният акт в Барселона обедини спортния свят, който изказа съпричастността

...
Терористичният акт в Барселона обедини спортния свят, който изказа съпричастността
Коментари Харесай

Спортният свят осъди терористичната атака в Барселона

Терористичният акт в Барселона сплоти спортния свят, който изрече съпричастността си с потърпевшите при офанзивата с микробус. Най-малко 13 са починалите, а над 100 са ранени.

Футболният клуб " Барселона " изрази шока от случилото се в каталунската столица. " Шокирани сме от офанзивата в нашия град. Мислите ни са с жертвите и техните фамилии, както и всички жители на Барселона ", гласеше известие в профила на Блаугранас в " Туитър ".

#TotsSomBarcelonapic.twitter.com/c8cU3clVin
— FC Barcelona (@FCBarcelona) August 18, 2017
Днешната подготовка на каталунците стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от последната нощ.

Другият тим от града " Еспаньол " също изрече съболезнования за починалите и вдъхна кураж на потърпевшите.

Голямата звезда на " Барселона " Лионел Меси написа, че е погнусен от случилото се: " Искам да кажа, че съм изцяло погнусен от всички сходни актове на принуждение през последната година. Ние няма да се предадем. Онези от нас, които желаят да живеят в кротичък свят без ненавист, в който уважението и толерантността образуват основата на нашето общуване, са доста повече ", написа петкратният притежател на Златната топка.

Големият противник " Реал " (Мадрид) се сплоти с каталунците, изразявайки поддръжката си към всички поданици на каталунската столица. Това направи и Кристиано Роналдо.

" Разтревожен съм от новините за случилото се в Барселона. Близките и приятелите на всички жертви имат моята цялостна поддръжка и взаимност ", написа португалецът.

Consternado com as notícias que chegam de Barcelona. Todo o apoio e solidariedade a família e amigos das vítimas.
— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) August 17, 2017

Съболезнования изпратиха футболни клубове и играчи от цяла Европа, а обществената мрежа " Туитър " се изпълни със фотоси на Барселона, съпроводени с черна лента.

Подобно нещо направиха носителят на 15 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал, роденият в Барселона някогашен колоездач Хоаким Родригес, както и ръководителят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

" Атаката над Барселона е офанзива и над олимпийските полезности. Ние тъжим, дружно с всички потърпевши и техните фамилии. Това е гнет над домакина на Игрите през 1992 година ", сподели Бах в известие на МОК.

Испанската футболна федерация организира изключително съвещание поради офанзивата в Барселона, която е тъкмо преди първия кръг за новия сезон в Примера дивисион. Въпреки информациите, че мачовете от уикенда могат да бъдат отсрочени, те ще се играят.

Сезонът в Примера стартира довечера, а " Барселона " е хазаин на " Бетис ". За срещата на " Камп Ноу " ще бъдат взети спомагателни ограничения за сигурност.

Срещите от първия кръг ще стартират с минута безмълвие в памет на жертвите, а всички футболисти ще носят черни ленти.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Атаката в Барселона (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР