Терористичната организация „Ислямска държава“ (ИДИЛ) разпространи аудиозапис на своя лидер

...
Терористичната организация „Ислямска държава“ (ИДИЛ) разпространи аудиозапис на своя лидер
Коментари Харесай

ИДИЛ разпространи аудиозапис на лидера си Абу Бакр ал Багдади

Терористичната организация „ Ислямска страна “ (ИДИЛ) популяризира аудиозапис на своя водач Абу Бакр ал Багдади, съобщи Ройтерс.

Продължителността му е 46 минути. Не излиза наяве по кое време е бил изработен записът, само че в него се загатват севернокорейските закани против Япония и Съединени американски щати. По-голямата част от него обаче е отдадена на посланията, съдържащи се в религиозните проби. Лидерът на ИДИЛ приканва джихадистите да устояват пред техните врагове, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Лидерите на ИДИЛ и нейните бойци си дадоха сметка, че с цел да завоюват божията благосклонност и успеха, те би трябвало да проявят самообладание и да се съпротивляват на неверниците, без значение от техните съюзи “, споделя Багдади.

Той насочва нападки към Америка, Русия и Иран, които дружно с техните съдружници на място водят обособени офанзиви против ИДИЛ в Ирак и Сирия.

Записът беше публикуван посредством новинарската организация „ Ал Фуркан “, която е обвързвана с джихадистката група, в миг, в който нарастват спекулациите за ориста на Багдади, откакто ИДИЛ изгуби множеството от териториите си в Ирак и Сирия.

Последният аудиозапис на Багдади бе оповестен при започване на ноември 2016 година – две седмици преди началото на борбата за отвоюване на иракския град Мосул. В него той прикани почитателите си да се борят против неверниците и да пролеят реки от неверническа кръв, напомня Ройтерс.

Иракските сили, подкрепяни от Съединени американски щати, си върнаха Мосул, където преди три години Багдади разгласи основаването на халифат на ИДИЛ. Според публични представители обаче залавянето на Багдади може да отнеме години . Смята се, че той се укрива някъде из хилядите квадратни километри пустиня сред Мосул в Ирак и Ракка в Сирия.

По-рано тази година съветското министерство на защитата разгласи, че може би е умъртвило Багдади при въздушен удар, нанесен по място, на което се били събрали висши командири на ИДИЛ в покрайнините на Ракка. Вашингтон обаче уточни, че не може да удостовери информацията, а иракски публични представители посрещнаха съветското изказване със песимизъм.

Сега източник от разследващите служби на Съединени американски щати разгласи, че правят инспекции на новия аудиозапис, само че нямат съображение да се съмняват в достоверността му , съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР