Терминът „ретрограден“ определено има доста лоша слава (и Меркурий е

...
Терминът „ретрограден“ определено има доста лоша слава (и Меркурий е
Коментари Харесай

Хаосът настъпва! 5 ретроградни планети ще преобърнат живота ни през август

Терминът „ назадничав “ несъмнено има много неприятна популярност (и Меркурий е главният провинен за това). Но, изненадващо, ретроградите не всеки път са разтърсващи и отрицателни събития.

Колко изменяща живота ще бъде дадена ретрограда, зависи от самата планета и нейната непосредственост до Слънцето, което варира доста. Например, ретроградите на Меркурий и Венера постоянно са по-забележими, защото тези планети (известни още като вътрешни) са по-близо до Слънцето (и Земята), до момента в който ретроградите на външните планети като Уран и Нептун не всеки път са толкоз осезаеми.

Така че, когато разберете, че ще има пет ретроградни планети през август, не се паникьосвайте – всички те са външни планети, което прави измененията, които провокират, доста по-постепенни.

Какво да чакаме от ретроградните планети през август?

Въпреки че общо пет планети ще бъдат ретроградни през август, ще има единствено една, която занапред ще стартира противоположното си придвижване този месец.

Уран ще бъде назадничав от 24 август в знака Телец. Тъй като никоя от тези планети няма да се върне към директното си придвижване през идващите 31 дни, може да очаквате да усетите силата на тези ретрогради много мощно.

Ретроградите са време, когато сте призовани да прегледате и преразгледате тематиките на дома, през който планетата минава сега, само че защото всяка от тези планети се движи много постепенно, може към момента да не забелязвате неочаквани или внезапни промени. Промяната несъмнено е на хоризонта, само че вие ще преминете през нея с невероятна изясненост.

Ретроградният Юпитер прекатурва шанса ни и разкрива нови хоризонти. Късметлийският, великодушен и преуспяващ, същността на Юпитер може да ви се стори повече от невероятна – въпреки всичко планетата символизира духовната мъдрост и опциите за израстване.

Най-голямата планета в Слънчевата система става ретроградна за към 4 месеца всяка година и не щеш ли пристигна време Юпитер да се прояви и през 2022. Юпитер стартира противоположното си придвижване в знака Овен на 28 юли, по-късно ще премине през Риби на 27 октомври и ще завърши ретроградата си в същия знак на 23 ноември.

Къде се виждате във връзка с развиването си и разрастването на хоризонтите си? Време е да се вгледате във вътрешността и да размишлявате върху пътя си отсега нататък.

Ретроградният Сатурн ни дава силата да променим света. Сатурн е планетата на дисциплината и кармата. През 2022 Сатурн ще бъде назадничав във Водолей от 4 юни до 23 октомври, само че няма мотив за терзания!

Сатурн не е лесна планета, само че когато е назадничав, смъква част от напрежението и ни оказва помощ да преосмислим целите си.

Ретроградният Нептун повдига завесата на илюзиите. От 28 юни Нептун, планетата на сънищата, духовната обич, илюзиите и всичко, което размива сън и действителност, се обърна обратно и ще остане назадничав в Риби до 3 декември.

Нептун е една от висшите планети, които постоянно работят непредсказуемо в съзнанието и материалния свят на индивида. Обикновено ретроградният интервал на тази планета носи изясненост във всички сфери от рождената ви карта, в които преди ви е било мъчно да виждате ясно.

Великото завръщане на дребната съсипия: Плутон е назадничав в Козирог. Началото на 2022 година беше относително умерено от астрологична позиция - съвсем подозрително умерено. Но нещата са на път да се раздвижат с едно планетарно връщане обратно. На 29 април Плутон, планетата на трансформацията и разрушението, стана назадничав в знака Козирог.

Много хора се плашат от ретроградния Меркурий, само че той не е нищо спрямо планети като Плутон. Меркурий се завърта обратно за най-вече за няколко седмици, а Плутон ще бъде в назад придвижване още шест месеца. И да, може да е единствено един път в годината, само че продължителността в тандем с характера на дребния унищожител, трансформират небосвода в минно поле. Много от нас ще се наложи да преборят някои остарели демони и да се срещнат с тъмната си страна.

Плутон е в Козирог от 2008 година насам, което значи, че и преди сме се занимавали с всички свързани с него тематики: бизнес, конструкция, карма и непоклатимост, което продължава да важи и когато настъпи неговата назадничавост (дори се засилва). И макар, че лишава повече време да почувстваме въздействието на това събитие, резултатите му са дълготрайни и от нас се изисква да използван значително промени.

Възможно е да изплуват остарели рани, които от своя страна ще ни задвижат да преразгледаме живота си: в случай че в живота ви настъпи разпад или внезапна смяна в събитията, това е знак, че би трябвало да стискате зъби, тъй като е за положително. Използвайте този мотив да преосмислите посоката, в която се движите, тъй че да бъде най-оптимална за вашето израстване.

Плутон неизбежно ще донесе смяна, само че вие решавате накъде ще дръпнете юздите ѝ.

С риск да прозвучим малко злокобни, тази назадничавост настава ден преди мощното слънчево затъмнение, което единствено ще усили силата на Плутон. Възможно е в този ден да усетите тежест или напрежение по-силно от нормално тъкмо в аспектите от живота ви, където се е натрупала отрицателна сила или „ килери “, които не сте разчистили.

Не забравяйте, че Плутон е планета, която е обвързвана с трансформацията и изправянето пред сенчестите ни страни. Не се опасявайте от нея, а си направете равносметка на това, което се случва в живота ви, и разберете къде би трябвало да извършите смяна. Плутон е муден, тъй че не се напрягайте да бързате.

Източник: Edna.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР