Тереза Рибейро, представител за свободата на медиите към Организацията за

...
Тереза Рибейро, представител за свободата на медиите към Организацията за
Коментари Харесай

След стрелбата по сградата на албанската медия: ОССЕ призова за бързо разследване

Тереза Рибейро, представител за свободата на медиите към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), изрази безпокойствие във връзка убийството на мъж в Тирана през вчерашния ден при пукотевица по постройката на албанската медия „ Топ ченъл “, съобщи осведомителният уебсайт Вокс Нюз.

Охранителят Пал Кола почина на 60-годишна възраст при пукотевица с автомат „ Калашников “ от незнайни причинители по постройката, в която се обитава медията, в ранните часове на понеделник.

Тереза Рибейро реагира на случая с обява в Туитър, в която прикани следствието от страна на правоприлагащите органи да се реализира допустимо най-скоро.

„ Ужасена съм от днешното нахлуване с огнестрелно оръжие против Топ ченъл в Албания. Изказвам откровените си съболезнования на фамилията и сътрудниците на Пал Кола, охранителя, който беше погубен по време на това непоносимо нахлуване. Убедена съм, че управляващите ще разпознават и изправят пред закона отговорните, без да губят време “, съобщи през вчерашния ден Рибейро.

Президентът на Албания Байрам Бегай и албанският министър председател Еди Рама също приканиха за бързо откриване на причинителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР