Тереза Мей се отказа да намали броя на членовете на

...
Тереза Мей се отказа да намали броя на членовете на
Коментари Харесай

Тереза Мей реши дали да намали броя на членовете на Камарата на лордовете

Тереза Мей се отхвърли да понижи броя на членовете на Камарата на лордовете, като съобщи, че е належащо „ по-сериозно обсъждане “, написа английският The independent, представен от " Фокус ". Вместо това английският министър председател ще издигне нова група консерватори в препълнената Камара., като тя самата щяла „ да се ограничи “ в назначенията. Мей нямало да съблюдава правилото да се дават места в Камарата на пенсионирани висши чиновници - полицейски шефове, висши съдии и министри Тези, които упорстват за промени в Камарата на лордовете я упрекват в отбягване на отговорността. Тереза Мей се отхвърли от радикалните промени, тъй като в сряда се чака основно гласоподаване по Брекзит. Десетки опити за промяна на Камарата са пропадали по политически аргументи.

Комисия към ръководителя на Парламента през месец октомври 2017 след към година обсъждане предложи 40-страничен документ с хрумвания по какъв начин да се понижи броя на членовете на Камарата на лордовете. Предлагаше се 15-годишен мандат на членовете и предписание „ двама излизат-един влиза “ с цел да се форсира намаляването.

В малко писмо от три страници във вторник министър председателят декларира: „ От моя позиция конституционните проблеми, свързани с предлагането постановат деликатно обсъждане, изключително в Долната камара.. “ Оправдавайки своето решение за нови назначения тя сподели, че „ Не са номинирани нови перове от предходния парламент, нито при неговото разформироване, което е естествена процедура, възнамерявам да предложа дребен лист от политици, който следва да бъде разгласен “. Говорителят и посочи, че членовете на Камарата на лордовете са намалели от 812 на 792, заради пенсиониране, гибел или безучастие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР