Тереза Мей е вбесена от искането за втори референдум“ от

...
Тереза Мей е вбесена от искането за втори референдум“ от
Коментари Харесай

The Daily Express: Гневът, наречен Брекзит

Тереза Мей е вбесена от настояването за „ втори референдум “ от предшественика си Тони Блеър. Той е от групата на настояващите Англия да остане в Евросъюза, написа днешният The Daily Express. В събота Тереза Мей насочи ненадейно зашеметяваща офанзива по адрес на Тони Блеър, като съобщи, че апелите за втори референдум са „ сериозна засегнатост за английския народ ”. Коментарите на премиера идват откакто вътрешни хора оповестиха, че лейбъристите са подготвени да поддържат така наречен „ Вот на народа “, като с тях е и министъра в сянка Джонс МакДонел, той предвожда групата, която би трябвало да накара Джеръми Корбин да се съгласи. Източници от кабинета удостоверяват също, че съществува секта на поддръжниците на оставането в Европейски Съюз, която притиска Мей да поддържа концепцията за втори референдум.

Потенциалното изменничество на гласувалите за напускането на Европейски Съюз от редиците на лейбъристите нададе глава в събота вечерта, когато министър председателят ненадейно атакува Тони Блеър за опитите му да подкопае напъните й да реализира по-добра договорка с Брюксел, като води паралелни диалози с Европейската комисия. Блеър е в ядрото на така наречен акция „ Вотът на народа “, която се провежда от торите, лейбъристите и либералдемократите, които желаят оставане в Евросъюза. Целта й е да накара гласоподавателите да трансформират настроенията си.

Мей е декларирала: “Твърде доста хора желаят да извърнат процеса в името на личните си политически ползи, вместо да работят в името на националния интерес. За Тони Блеър да върви в Брюксел и да подкопава нашите договаряния с гледище за втори референдум е засегнатост за кабинет, който в миналото и той оглавяваше и за народ, на който в миналото бе служил. Ние не можем, както той би могъл, да се откажем от отговорността за това решение. Парламентът има либерален дълг да извърши това, за което народът е дал своя вот. “ Скандалът е избухнал, когато някогашният водач на партията „ Независимост за Англия “ Найджъл Фарадж е споделил в платформа с консервативния водач на Групата за европейски проучвания Джейкъб Рийс-Мог предуперждение, че има вяра, че последователите в Народното събрание, които желаят оставане в Европейски Съюз, ще наложат провеждането на втори референдум.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР