Тепърва ще чуваме новини от и за Европейската прокуратура в

...
Тепърва ще чуваме новини от и за Европейската прокуратура в
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Тепърва ще чуваме новини от и за Европейската прокуратура в България

Тепърва ще чуваме вести от и за Европейската прокуратура в България. Машината се задвижи доста съществено от към една година. ... Като всички европейски институции - там машината се задейства постепенно, само че за сметка на това работи безкомпромисно. Това сподели пред БНР Зинаида Златанова  Зинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е междинното си обучение в Немската езикова, бивш началник на Представителството на Европейската прокуратура в България и някогашен правосъден министър. 

Тя напомни, че Европейската прокуратура работи от по-малко от две години и първият отчет за активността ѝ е за 2022 година: " През март 2023 година имахме известие за един различен план, който беше ноторно прочут в България. Той е за така наречен Ларго. Ако погледнете новините на уеб страницата на Европейската прокуратура, че там има стартирано следствие. Има и няколко следствия за злоупотреби с Данък добавена стойност в доста огромни размери, които са трансгранични, в които и България, за жалост, взе участие. В отчета на Европейската прокуратура за 2022 г. от 865 новозапочнати следствия за целия Европейски Съюз - 101 са в България, което е много основна цифра, имайки поради размерът на нашата страна ". 

Златанова акцентира, че презумпцията за невиновност е доста строго съблюдавана от европейските институции, но в случаите на следствие на кметове на обитаеми места, без значение в коя европейска страна, имената им се оповестяват. Тя добави, че не може да се твърди, че по отношение на кмета на Генерал Тошево има някакво особено отношение, тъй като е от България.

Като някогашен правосъден министър тя разяснява, че в смяната в законодателството, което е под натиска на публичното неодобрение, има добра вест и тя е, че политиците чуват това, което желаят хората, само че " неприятната вест за тези, които одобряват законите, е, че жителите няма да се задоволят единствено с това, а то би трябвало да бъде продължено през институциите, с цел да се ликвидира това събитие ", каквото е домашното принуждение или шофирането след приложимост на алкохол и опиати.

Според Зинаида Златанова в България жертвата не е в центъра на наказателния развой: " От това идват и тези публични настроения, които упрекват жертвата. Това е резултат. Модерният метод в Европа е центрирана към жертвата правна система ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР