Теоретични модули, споделяне на личен опит и ролеви игри –

...
Теоретични модули, споделяне на личен опит и ролеви игри –
Коментари Харесай

Курс за комуникация с агресивни пациенти във ВМА

Теоретични модули, шерване на персонален опит и ролеви игри – това са единствено част от стадиите в Курса по отзивчиви умения, през който минават чиновниците на Военномедицинска академия, като задачата е с изключение на фокусиране върху положителната грижа и отношение към пациента, и възстановяване на работния климат.

Рейтинговите ранглисти подреждат ВМА измежду най-предпочитаните лечебни заведения. С оглед обезпечаване на висококачествено опазване на здравето, през 2016 година управлението на болничното заведение включи в цялостната си стратегия провеждането на сходно образование, вследствие на което всички незабавни и приемно-консултативни звена минаха специфична подготовка във връзка с връзката с нападателни пациенти.

Освен отбрана, посреством построената охранителна система, концепцията на управлението е медицинските експерти да са готови и да могат да се защитят и от вербалната експанзия, на която постоянно биват подложени от пациенти или техни близки.

В осъществяване на проекта, на избран интервал от време се провеждат тренинги, водени от Велислава Донкина, психолог от Центъра по психологично здраве и предварителна защита към ВМА, на които се дискутират детайли и модели на конфликтно поведение; аргументи за експанзията на един човек и по какъв начин би трябвало да се реагира в такива обстановки.
За 2017 година курсът е плануван за средата на месец септември.

Паралелно с тези модули, от 2014 година във ВМА и за първи път в България се провеждат така наречен балинт групи, които оказват помощ на лекарите в основаването на доверена лечебна връзка сред тях и пациентите, която има значително значение при диагностицирането и провеждането на самото лекуване. Целта на работата на тези групи е да се подкрепят медиците да бъдат чувствителни към психичните аспекти на проблемите на пациентите, както и да си дават сметка за компликациите, които самите те срещат с тях.

Този вид работа и опит е част от практиката във всички огромни лечебни заведения в Европа и Съединени американски щати, както и от образованието по медицина на всички места по света. Следвайки положителния образец, Центърът за психологично здраве и предварителна защита към ВМА сътвори за медицинския личен състав от всички клиники на болничното заведение отворена Балинтова група.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР