tenniskafe.comUS Open, 1/2-финалХуан Мартин дел Потро – Рафаел Надал 7-6(3)

...
tenniskafe.comUS Open, 1/2-финалХуан Мартин дел Потро – Рафаел Надал 7-6(3)
Коментари Харесай

Кулата от Тандил се извиси над контузен Надал: Дел Потро е на финал!

tenniskafe.com

US Open, 1/2-финал
Хуан Мартин дел Потро – Рафаел Надал 7-6(3) 6-2 (Отказване на Надал)

Хуан Мартин дел Потро се класира на край на US Open след 7-6(3) 6-2 и отричане на миналогодишния притежател на купата Рафаел Надал

Шампионът изостана с 15-40 в първия гейм и избави единия брейкбол. При 30-40 бекхендът на аржентинеца устоя, а когато съперникът му смени към форхенда, Кулата от Тандил мина в контраофанзива и проби – 1-0. Реакцията на Матадора обаче бе светкавична и се стигна до рибрейк – 1-1.

Световният №1 все по-често влизаше в разигравания от посрещане, което напълно не бе по усета на Дел Потро. В деветия гейм обаче точно Рафа се пречупи  – 4-5. За да избави сета, Надал трябваше да пробива и стори тъкмо това – 5-5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Хуан Мартин поведе 6-3, като на първия сетбол съперникът му сгреши бекхенд – 7-6(3). Дел Потро приключи частта без нито един ас.

Рафа гледаше да раздвижва аржентинеца, който обаче оставаше постоянен в размените от главната линия. Дел Потро, обратно на играта си по принцип, залагаше и на топ спин форхенди, което говореше за убеденост, а и по-малко риск. В четвъртия гейм закономерното се случи и международният №3 проби за 3-1, след което без особени проблеми затвърди – 4-1.

Надал се бореше, само че не изглеждаше добре на корта, а това повдигна и подозрения за физическото му положение и пристегнатото коляно. В осмия гейм Дел Потро стигна до сетбол от посрещане и изстреля форхенд уинър по противоположния диагонал за 6-2, с което маркира и втория изминал час от началото на дуела.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР