Тенисист №1 на България Григор Димитров ще започне във вторник

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров ще започне във вторник
Коментари Харесай

Григор Димитров ще търси в Париж втора победа срещу нидерландец

Тенисист №1 на България Григор Димитров ще стартира във вторник последното си присъединяване през 2022 година - на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж. Съперник на първата ни ракета (№28 в света) на старта на главната скица от категория " АТР 1000 " ще бъде Ботик ван де Зандсхулп (№35).

31-годишният българин и 27-годишният нидерландец ще се срещнат за трети път в професионалния тур, откакто в предходните два мача си размениха по една победа тази година. Григор завоюва първата среща с 6:7 (5), 6:0, 7:5 на корав корт в Мелбърн през януари и загуби с 6:7 (5), 3:6 на трева в Лондон през юни.

Победителят от третата им среща ще играе във II кръг на хард настилката в парижката зала " Акор Арена " против поставения под №13 Матео Беретини (Ит) или квалификанта Артур Фис (Фр). Има възможност да настъпи и смяна в схемата, защото италианецът до последния миг ще бъде под въпрос поради неотшумяла травма.

 

РАНГЛИСТИ

Тази заран Григор Димитров публично се завърна в Топ 30 на международната класация, изкачвайки се с четири позиции до 28-о място. Втората ни ракета Димитър Кузманов пък слезе с четири места до №210. Отстъпление има и при Адриан Андреев, който загуби три позиции и към този момент е №219.

Същевременно продължава напредъкът на четвъртата ни ракета Александър Лазаров. След като през предходната седмица направи скок от 28 места, 24-годишният софиянец се изкачи с нови 14 позиции до рекордния в кариерата си №275. Възходящата линия на национала ни за Купа " Дейвис " се дължи на двете му следващи трофеи в шампионатите на ITF в Созопол.

Личен връх тази седмица означи и първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която се изкачи с едно място до №89. Втората ни ракета Изабелла Шиникова обаче загуби 16 места и към този момент е №286.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР