Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна драматична победа в

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна драматична победа в
Коментари Харесай

Григор Димитров дебютира с победа сред най-добрите

Тенисист №1 на България Григор Димитров реализира трагична победа в първия си мач от финалите на АТР в Лондон. В своя дебют в шампионата на осемте най-хубави през сезона поставеният под №6 хасковлия съкруши международния №4 Доминик Тим (Ав) с 6:3, 5:7, 7:5. Откриващият мач от група " Пийт Сампрас " се игра пред цялостните трибуни на 20-хилядната зала " О2 Арина " и продължи съвсем 2 часа и половина.

В I сет Димитров доминираше напълно против Тим и не позволи нито една точка за пробив. Същевременно нашият съумя да вземе подаването на своя противник един път и поведе в резултата за по-малко от 30 мин. Въпреки извънредно неуверения си сервис (едва 47% вкарано първо подаване) Тим някак съумя да удържи всичките си геймове във втората част. Григор пък позволи срив в най-неподходящия миг и съобщи подаването си в 12-ия гейм на нула.

Преломният миг настъпи в средата на III сет, когато Димитров направи пробив в 7-ия гейм и затвърди за 5:3. Тим взе идващото си подаване и даже направи рибрейк, само че българинът нанесе сразяващ удар с нов пробив на нула и този път не пропусна шанса да затвори мача на личен сервис след 2,21 ч. игра.

За Григор това бе втора победа от общо четири мача против Тим и се нея българинът краткотрайно измести австриеца от 4-тото място в международната класация. За това спомогна и снощната загуба на сегашния №5 в света Марин Чилич (Хър) с 4:6, 6:3, 4:6 против №3 Александър Зверев (Гер) в група " Борис Бекер ".

По-късно довечера е вторият дуел от групата на Димитров - сред международния №1 Рафаел Надал (Исп) и №7 в схемата Давид Гофен (Бел).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР