Тенис легендата Роджър Федерер и съпругата му Мирка направиха внушително

...
Тенис легендата Роджър Федерер и съпругата му Мирка направиха внушително
Коментари Харесай

Федерер с огромно дарение в борбата срещу COVID-19

Тенис легендата Роджър Федерер и брачната половинка му Мирка направиха внушително подаяние в битката с следствията от разпространяването на ковид в Швейцария. Страната е измежду тежко засегнатите в Европа, като досега има регистрирани на 10 хиляди случая на инфектирани с COVID-19, както и 135 смъртни случая.

Благотворителният акт на рекордьора по трофеи от Големия шлем и брачната половинка му е ориентиран към хората в най-уязвими състояние в обстановката на пандемия.

“Намираме се в сложни времена и никой не би трябвало да бъде забравян. Мирка и аз взехме решение персонално да дарим един милион швейцарски франка на фамилиите в най-уязвимо състояние в Швейцария. Нашето подаяние е единствено началото. Надяваме се и други да се причислят към подпомагането на фамилии в потребност. Заедно можем да преодолеем тази рецесия! Останете здрави ”, написа Федерер в обществените мрежи, представен от gol.bg.

Федерер не е първото огромно име от света на спорта, който прави толкоз съществено подаяние в борбата с разпространяването и следствията от ковид. По-рано през днешния ден стана ясно, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е дарил един милион евро на две медицински организации в Барселона за закупуването на защитни материали за медиците, които се борят в COVID-19 на първа линия.

Португалската звезда Кристиано Роналдо и сътрудникът му Жорже Мендеш подариха по един милион евро на три интензивни отделения за пациенти, страдащи от вируса, в Лисабон и Порто. Миналата седмица голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски подари същата сума за битката с пандемията в Германия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР