Тенеси Уилямс – американския драматург, получил множество награди за творчеството

...
Тенеси Уилямс – американския драматург, получил множество награди за творчеството
Коментари Харесай

Капачка убила Тенеси Уилямс

Тенеси Уилямс – американския драматург, получил голям брой награди за творчеството си, се реалокира в Ню Орлиънс през 1939 година.

Едни от най-известните му произведения са „ Трамвай предпочитание ” и „ Котка върху парещ ламаринен покрив ”, които са получили куп награди, в това число и премията Пулицър.

Цял живот Тенеси е страдал от алкохолизъм и нервни сривове и един път отворил със зъби шишенце с капки за очи и като поставил капачката сред зъбите си, отмалял от лекарството в очите. Капачката обаче се плъзнала в гърлото му, той се задавил и умрял.

Адвокатът Хари Хой работел във фима Holden Day Wilson в Торонто, и нееднократно доказвал на клиентите си, че стъклото в Център Доминиън, където работел, е доста крепко и даже със засилка да се удариш в него, няма да се счупи и да паднеш на открито.

До 1996 година всичко било обикновено, само че един ден Хари се засилил за следващ път, блъснал се в стъклото и изхвърчал на открито от двадесет и четвъртия етаж. Чудо не се случило и юристът неуместно умрял.

Името Пинкертън буди асоциации с полицейски детектив. Малко хора обаче знаят по какъв начин е приключил живота на този международно прочут детектив.

През 1884 година в Чикаго той се подхлъзнал на равен под и при рухването си прехапал езика. Алън Пинкертън не обърнал на това внимание и не потърсил лекар и след месец починал от заразяване на кръвта, което получил при повреждането на езика си и последващата го гангрена.

Преди да почине, той се занимавал със основаването на система, сплотяваща всички престъпни записи - база дани на нарушителите, която в този момент се употребява от ФБР.

Франк Хайес бил жокей и е прочут с това, че своята последна конкуренция е спечелил мъртъв. При конкуренцията в Белмонт-Парк в Ню Йорк, сърцето му спряло в резултат на инфаркт, освен това обаче той останал на седлото и конят му Сладка целувка финиширал пръв.

Клемент Уолъндихъм работел като член на палатата на Представителите на щата Охайо и бил бранител при един правосъден развой, в който се разследвало дело за ликвидиране в бар.

Клемент построил отбраната на своя клиент върху изказванието, че жертвата сама се е простреляла, до момента в който е изваждала револвера от джоба си в неловко състояние.

За да потвърди тезата си, той предложил да направи следствен опит и образно да покаже по какъв начин това се е случило. Използвайки револвер, който считал за незареден, той възпроизвел събитието от бара, при което револверът инцидентно гръмнал и го умъртвил. Клиентът бил оневинен и освободен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР