Тенденцията на вирусни шеги родители да се снимат как чупят

...
Тенденцията на вирусни шеги родители да се снимат как чупят
Коментари Харесай

Да счупиш яйце или глава: предупреждават за опасна шега в TikTok ВИДЕО

Тенденцията на вирусни смешки родители да се снимат по какъв начин чупят яйца по главите на децата си стана много известна в обществената медийна платформа TikTok. Някои медицински специалисти обаче показват угриженост по отношение на евентуалните отрицателни последствия, които този на пръв взор закачлив трик може да има върху децата.

Под хаштага #eggprank има голям брой видеоклипове, показващи родители и техните дребни деца в кухнята. В тези видеоклипове родителите държат сурово яйце и афишират желанието си да го счупят. Вместо да изберат обща повърхнина като тиган или купа, те вземат решение да счупят яйцето върху главата на детето, преди да трансферират наличието в купа.



Реакциите на децата, показани в тези видеоклипове, са разнообразни, само че доста от тях демонстрират признаци на страдалчество, някои плачат очевидно или наподобяват озадачени и разочаровани, пише NBC News. Понякога детето си потегля, а различен път си отмъщава, като на смешка чупи яйце върху татко си или майка си. Самият хаштаг натрупа невероятна публика, надхвърляща 670 милиона гледания при последното броене.

И до момента в който родителите евентуално го считат за нехайно развлечение, забележителен брой консуматори на TikTok показаха угриженост в мненията към видеото и във видео отговорите. Изразените опасения са свързани с евентуалната щета за децата и опцията за тяхното оскърбление.

Няколко медицински специалисти считат, че до момента в който родителите, участващи в шегата, може да нямат злонамерени планове, може да има непредвидени краткосрочни последствия. Те могат да включват физическо наблягане по главата на детето или прекачване на микроби от яйцето върху кожата на бебето.

Д-р Меган Мартин, педиатричен незабавен доктор в детската болница Джон Хопкинс, изрази неодобрението си. Тя разяснява евентуалната заплаха, наблягайки риска от контакт на децата със недопечен яйчен жълтък и свързаната с това опасност от салмонела.

Специалистът добави, че сходно влияние може да усложни обстановката, в случай че след това детето развие стомашни болести или хранително отравяне, което затруднява приема на течности и може да докара до хоспитализация.

Произходът на тази наклонност остава неразбираем. Някои вирусни видеоклипове, които се появиха по-рано през месеца, демонстрират възрастни, които се майтапят с други възрастни с трик с яйца, като едно видео събра над 14 милиона гледания.

TikTok отхвърли да даде публично изказване по въпроса.

За да оцени резултата от яйце върху главата на дете, Аманда Матърс, педиатричен професионален терапевт, организира опит, в който се опита да разбие яйце в челото си. Тя разказа компликацията на това и физическите чувства, които предизвиква, наблягайки евентуалния дискомфорт, обвързван с начинанието.

Ериса Мулай, майка на четири деца, показа позитивния опит на фамилията си с шегата, обяснявайки, че тя се е трансформирала във значим спомен. Тя взе участие в гаврата с децата си, а в този момент постоянно гледат видеото, с цел да се посмеят дружно. Мулай добави, че е значимо родителите да запазят възприятие за комизъм и да не одобряват живота прекомерно насериозно.

Експертите показаха угриженост, че дребните деца могат да се научат на нездравословно държание, като станат очевидци на шегата с яйца. Матърс акцентира уязвимостта на мозъка на разрастващото се дете и допусна, че гледането на родителите, които видимо умишлено ги нараняват, може да остави дълбока диря.

Мулай, въпреки това, не обръща внимание на неодобрителния отговор, вярвайки, че преценките, основани на малко видео, може да не дадат цялостна картина на обстановката.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР