Темповете на ваксинирането зависят от доставките и организацията. Това заяви

...
Темповете на ваксинирането зависят от доставките и организацията. Това заяви
Коментари Харесай

Доц. д-р Михаил Околийски: За жалост дори експерти споделят данни, които не са базирани на факти

Темповете на имунизирането зависят от доставките и организацията.

Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България

" В България има добър проект за имунизация - ще се имунизират първо най-важните и рискови групи ", сподели още той.

Това, което липсва е електронна система, с цел да няма потребност от описи на лечебни заведения и пациенти за имунизиране, разкри доцент Околийски.

" Интересът за имунизирането в Европа се усилва, тъй като хората виждат резултатите и изгодите от имунизациите. В България за това подкрепя и здравният министър, който първи се ваксинира ", разяснява представляващият СЗО в България.

" Не може да си позволим да споделяме на хората непотвърдена информация. За жал даже и специалисти споделят данни, които не са основани на обстоятелства. Попаднах даже на специалист от Българска академия на науките, който през вчерашния ден съобщи погрешна информация за имунизацията ", добави доцент Околийски.

" Друг проблем на пандемията е и домашното принуждение - има взрив на сигнали за жертви на експанзия. Агресията е мощно публикувана в страната ни, даже и в ежедневното другарство ", приключи доцент доктор Михаил Околийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР