Температурни рекорди бяха измерени днес в няколко града в страната,

...
Температурни рекорди бяха измерени днес в няколко града в страната,
Коментари Харесай

Днес бяха отчетени температурни рекорда в няколко града

Температурни върхове бяха измерени през днешния ден в няколко града в страната, оповестява Българска телеграфна агенция. В Ловеч, Русе, Плевен и Кнежа, както и в Търговище и Хасково са усъвършенствани температурните върхове за горещо време на 15 април.

Максимална температура от 33 градуса на сянка бе измерена този следобяд в Ловеч, което е връх за тази дата. Досега най-топло на датата 15 април е било през 1950 година, когато термометрите са отчели 26,6 градуса. 

До 31,5 градуса доближи температурата в Монтана, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова. Тя съобщи, че температурата е извънредно висока за средата на април, само че не е връх за месеца и напомни, че на 1 април т.г. живакът в Монтана се подвигна до 32,5 градуса и усъвършенства върховете за април от началото на историята на измерванията в града преди повече от 50 години. 

Максимална температура от 33,6 градуса на сянка бе измерена този следобяд в Русе, което е връх за тази дата, оповестиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. Досега най-топло на 15 април е било през 2000 година, когато термометрите са отчели 28,4 градуса. 

В Плевен и Кнежа е усъвършенстван температурният връх за горещо време на 15 април, заяви Димитър Александров, метеоролог в плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. В 14:00 часа измерената в Плевен температура е била 31 градуса, а в Кнежа - 31,7 градуса. И в двата града е усъвършенствана рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, регистрирана през 1950 година в Кнежа и през 1961 година - в Плевен, сподели справката на плевенските метеоролози. 

Температурен връх от 31,6 градуса бе регистриран и в Търговище. Максималната измерена температура за датата 15 април до момента е била 25,8 градуса, регистрирани през 2000 година

Рекордните за 15 април в цялата 90-годишна история на мониторинга на времето в Хасково 31,5 градуса бяха измерени в южния регионален център, оповестиха от локалната хидрометеорологична обсерватория. Досега най-топло на днешния ден е било през 1917-а и 1950 година, когато живакът е стигнал 27 градуса. Вчера в Хасково също бе строшен температурен връх за деня, който бе с 85-годишна отминалост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР