Температурите в далечната западна провинция на Китай Синцзян счупиха 64-годишен

...
Температурите в далечната западна провинция на Китай Синцзян счупиха 64-годишен
Коментари Харесай

Невиждан от 60 години студ скова Китай

Температурите в далечната западна провинция на Китай Синцзян счупиха 64-годишен връх, оповестява " Ройтерс ".

Термометрите мериха смразяващите - 52,3 ºC на фона на студено време и усложнен трафик след празника на Лунната Нова година.

Някои провинции на Китай бяха застигнати от ледено време, до момента в който хората се завръщат от едноседмични празненства по случаю най-големия празник в годината. Точно преди началото му виелици и мразовит дъжд блокираха пътуващите с влакове и коли.

Държавните медии оповестиха, че измерената в неделя температура в град Туерхонг в окръг Фуюн е била най-ниската, откогато се води статистика в Синцзян, спадайки под - 51,5 ºC, регистрирани на 21 януари 1960 година
 Невиждани над 52°C мериха термометрите в Китай
Невиждани над 52°C мериха термометрите в Китай

Нов връх в страната, където единствено преди шест месеца температурите паднаха до -50°C

Цифрата е малко над най-ниската измерена температура в народен мащаб от - 53 ºC в Мохъ - град в североизточната провинция Хейлунцзян на 22 януари предходната година.

В резултат на няколко дни на захлаждане и снеговалежи 853 км пътища са били наранени в региона на Алтай. 47 транспортни средства и 86 спасители са разчиствали снега през нощта.

По данни на Министерството на превоза провинциите Вътрешна Монголия и Синцзян, както и провинциите Ляонин, Цзилин и Хейлунцзян са затворили 43 пътни сектора и 623 тол станции.

Националната метеорологична работа увеличи предизвестието за студено време до второто най-високо равнище, като се чакат фрапантно застудяване в цялата страна до четвъртък.
 Пекин регистрира най-студения декември от 72 години насам
Пекин регистрира най-студения декември от 72 години насам

Студени талази обгърнаха Китай през последните седмици

Очаква се най-тежко наранени да бъдат елементи от Вътрешна Монголия, Североизточен Китай, централната провинция Хубей и Хунан на юг.

Екстремното време в Китай през последната година варира от пясъчни стихии до проливни дъждове и рекордни горещини през лятото . Бяха регистрирани и няколко тайфуна.

През уикенда мощни пясъчни стихии покриха няколко града в самостоятелния регион Нинся Хуей, в това число столицата му Инчуан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР