Температурен рекорд от 32,5 градуса беше отчетен в Монтана в

...
Температурен рекорд от 32,5 градуса беше отчетен в Монтана в
Коментари Харесай

50-годишен температурен рекорд падна в Монтана

Температурен връх от 32,5 градуса беше регистриран в Монтана в 16:30 часа през днешния ден. За пръв път в историята на измерванията в града и района, които датират от 50 години насам, на първи април живакът минава 32 градуса, оповестява шефът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова пред Българска телеграфна агенция. 

Заради топлото време улиците, парковете и градините се изпълниха със фамилии с деца, заведенията изнесоха масите навън.

Причина за извънредно топлото време през днешния ден и в последните три дни е преносът на топъл въздух от Сахара, който носи със себе си и огромни количества прахуляк, заяви Ангелова.

Тя разяснява, че в последните години в област Монтана постоянно се записват аномалии на времето, като в множеството случаи има извънредно стопляне през разнообразни сезони, само че предходната година пък имаше извънредно студено и дъждовно време напролет и началото на лятото.

През месец януари на тази година в Монтана беше регистрирана температура от 28,5 градуса, а през месец юни на предходната година паднаха превалявания от дъжд, които са към седем пъти над месечните правила. Очаква се средномесечната температура в Монтана и района през януари, февруари и март на тази година да е по-висока от рекордното топлото първо тримесечие н 2016 година. В момента данните се обобщават и скоро ще има точни съпоставения, посочи Леночка Ангелова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР