Температурата в скачения към Международната космическа станция руски кораб Союз

...
Температурата в скачения към Международната космическа станция руски кораб Союз
Коментари Харесай

Температурата в повредения руски космически кораб достигна 70 градуса

Температурата в скачения към Международната галактическа станция съветски транспортен съд " Союз МС-22 " е достигнала 70 градуса по Целзий, откакто охлаждаща течност от системата за термичен надзор изтече през декември поради повреда.

Това заяви съветската осведомителна организация " Интерфакс ", като се базира на видео, публикувано в четвъртък от съветската галактическа организация " Роскосмос ".

" Повишаването на температурата (на " Союз МС-22 " ), когато го разгледахме, се оказа пагубно. Там доста бързо се доближихме до температури от 60-70 градуса ", споделя Владимир Соловьов, шеф на полета на съветския сегмент на Международната галактическа станция (МКС)

Русия е възнамерявала за петък на авариралия " Союз МС-22 " от МКС. Изпращането на " Союз МС-23 " се забави поради повреди по корпуса на товарния транспортен съд " Прогрес МС-21 ", който се отдели от МКС на 18 февруари.

 Повредата по корпуса на
Повредата по корпуса на " Союз МС-22 ", която се счита, че е предизвикала приключването на охлаждащата течност

Два дни по-късно Соловьов сподели, че завръщането на Земята на разваления галактически транспортен съд в безпилотен режим е планувано за края на март.

" Союз МС-23 " би трябвало да върне на Земята екипажът на авариралия транспортен съд - съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин и американският астронавт Франк Рубио.

На 15 декември 2022 година " Роскосмос " разгласи анулацията на излизане в открития космос на съветски космонавти от МКС заради разхерметизиране на външната радиаторна верига на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ". На 11 януари ръководителят на галактическата организация Юрий Борисов съобщи, че корабът е бил развален от астероид.

Диаметърът на развалената повърхнина на кораба е към 1 мм, като се допуска, че дупката е била пробита от удар на галактически отпадък в обвивката на " Союз МС-22 ". Тогава " Роскосмос " съобщи, че температурата в кораба е достигнала плюс 40 градуса, а в жилищния - плюс 30.

Държавната корпорация означи, че тези промени в температурния режим не са сериозни и няма потребност от незабавна евакуация на астронавтите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР